Social media

Classy Sundays

Gepubliceerd op vrijdag 1 februari 2019
Enkele jaren geleden klopte de beloftevolle violiste Clara Evens aan bij cultuurcentrum Het Gasthuis. Ze vroeg of ze een klein kamermuziekfestival uit de grond mocht stampen in de stad waar ze opgroeide. Intussen is het festival Classy Sundays aan zijn derde editie toe.

Klassieke muziek in een warm jasje

Het was een wild idee en zeker niet vanzelfsprekend om een volledig kamermuziekfestival toe te vertrouwen aan een jonge violiste. Maar wat een talent! In februari organiseert deze klassedame voor de derde keer Classy Sundays in samenwerking met CC Het Gasthuis. Classy Sundays staat voor klassieke muziek in een warm jasje: classy en stijlvol, maar op z’n zondags: gezellig en ontspannend.

Jong talent

Samen met enkele bevriende topmuzikanten uit binnen- en buitenland brengt Clara Evens een gevarieerd en boeiend programma. Gekende en minder gekende werken uit het kamermuziekrepertoire passeren de revue. Verwacht je aan jong talent dat klassieke muziek brengt op een originele manier: hoogstaand, maar toegankelijk.

Elke week is er een gloednieuw programma. Van de feestelijke ‘Vier seizoenen’ van Vivaldi op het openingsconcert tot ‘L’histoire du soldat’ van Stravinsky en Beethovens prachtige septet voor strijkers en blazers.

Meer info?

Classy Sundays Zondag 3, 10, 17 en 24 februari 2019
Theaterzaal CC Het Gasthuis
Gasthuisstraat 22 - 3200 Aarschot
016 56 48 24

Programma en tickets via www.hetgasthuis.be en www.classysundays.be