Aarschot in bloei

Gepubliceerd op donderdag 28 april 2022
De bloemen staan in bloei, het zonnetje schijnt en de terrassen zitten vol. De lente is in het land! Ontdek hier ons activiteitenprogramma voor de lente.

Een mooie voorproever voor de Zomer van Aarschot!

Mysteria Fantasy Fair - 6 tot en met 8 mei

Het meest magische fantasy-event van België waar alle dromen plots werkelijkheid kunnen worden. Locatie: Elzenhof Aarschot. Meer info op https://bit.ly/3rWlJN4.

Aarschot Volkoren - 7 mei 

84 zangkoren zorgen voor 160 concerten op 20 podia doorheen de stad. Locatie: stadscentrum Aarschot. Meer info op https://bit.ly/3vorFAE

Rillaar Kermis - 7 tot en met 11 mei

Een gezellige dorpskermis met tal van attracties. Kom naar het lunapark, vang eendjes of laat zien hoe goed je kan mikken bij het schietspel. Geniet daarna van heerlijke smoutebollen of een lekkere hamburger. Locatie: Tieltseweg - Jos Daemsplein.

Optredens Hamaril - 7 mei

Op het programma: 

 • 15 – 15.45 uur: The Pennies (3 jonge dames die gekende covers brengen van De Kreuners tot The Pixies).
 • 16 – 16.45 uur: Omnesia (nieuwe, jonge groep uit het Aarschotse die je doet denken aan Royal Blood in hun puberjaren).
 • 17 – 18 uur: Stage Company (Rock & Roll-coverband die de klassiekers van de sixties brengt, onder leiding van Peter Vangestel). 

Zondag 8 mei om 16 uur: optreden van fanfare De Mottegalm.

Meetshovenloop - 13 mei

Na 3 jaar kan Roba Atletiek eindelijk opnieuw de Meetshovenloop organiseren. Het is al de 5de editie. Om 19 uur start de wedstrijd van 3 kilometer, om 19.30 uur die van 5 en 10 kilometer. Inschrijven doe je aan de start, in de kantine van het Gemeentelijk Sportpark Grote Baan. Deelnemen kost €6. Kleedkamers en douches zijn aanwezig. Er is een loting van prijzen voor de deelnemers. Zij krijgen ook allemaal een naturaprijs.

Grote Prijs Vermarc sport - 15 mei

Wielerwedstrijd met passage door Gelrode. Meer info op https://bit.ly/3KCwHOx

Kampioenviering stad Aarschot - 17 mei

De stad Aarschot zet haar sportkampioenen in de bloemetjes. Afspraak in de Sporthal op de Demervallei. 

Gijmel kermis - 21 tot en met 23 mei

Een gezellige dorpskermis met tal van attracties. Kom naar het lunapark, vang eendjes of laat zien hoe goed je kan mikken bij het schietspel. Geniet daarna van heerlijke smoutebollen of een lekkere hamburger. Locatie: OLV-school Fatima. 

Dag van de Toekomst - 22 mei

Na de succesvolle edities Dag van de Held, Dag van de Droom en Dag van de Rebel zijn we er terug met het kindercultuurfestival: Dag van de Toekomst. Een dag vol workshops, theater en animatie in een toekomstig sausje.

We focussen ons op onze planeet, de kinderen die de toekomst zijn en de natuur. Van boomklimmen en vertelbomen, over straattheater en animatie, tot modderkeukens en zaadbommen maken. Er is voor ieder wat wils.

De Dag van de Toekomst is gratis en gaat door in het stadspark van Aarschot en het kerkplein. Speciaal voor de allerkleinsten is er ook een peuterzone.

Dit is een samenwerking van JC De Klinker, CC Het Gasthuis, de dienst evenementen en het Huis van het kind Aarschot.

Opendeurdag brandweer Aarschot - 22 mei

De hulpdiensten van Aarschot nodigen de inwoners graag uit om hen beter te leren kennen. Er zullen infostandjes zijn van de brandweer, het Rode Kruis en de politie. 

Wat kan je verwachten?

 • Verschillende demonstraties over brandbestrijding en hulpverlening;
 • doe-activiteiten voor groot én klein;
 • rondritten in brandweervoertuigen; 
 • uitstalling van alle voertuigen van de brandweer van Aarschot. 

Je kan tussendoor genieten van een hapje en een drankje aan democratische prijzen bij de brandweerbar. 

Locatie: brandweerkazerne. Tijdstip: van 10 tot 17 uur.

4de Rillaarse nacht - zaterdag 28 mei

Optredens van onder andere Willy Sommers, Yves Segers en Swoop. Locatie: voetbalterrein in de Langestraat in Rillaar. Welkom vanaf 19 uur, optredens vanaf 20.30 uur.

Zomerkriebels - 29 mei

Een muzikale wandeling in Aarschot. Een selectie kinderen en jongeren uit Scaletta Kids, Scaletta Teens en Jong Scala zorgen voor een verrassende en aangrijpende act en maken daarbij gebruik van elke locatie in onze stad. Ze brengen ook voor de allereerste keer het nieuwe album Zomerkriebels voor een live publiek. 

Meer info: https://bit.ly/3s1dkbd en https://bit.ly/3rXbpo7

Tickets koop je via https://bit.ly/3wBPiFk

Pinksterjam - 5 juni 

Pinksterjam is een vaste waarde om de zomer aan te kondigen. Voor deze 11ste editie zal de binnenkoer van CC Het Gasthuis omgetoverd worden tot een Pink Sunday. Stills Cocktailbar is aanwezig om hun Pink Cocktail te serveren. Kom van 15 uur tot 1 uur genieten van de heerlijke Pinksterjam sound. 

Springkastelenfestival - 4 tot en met 6 juni

Tijdens het pinksterweekend vindt opnieuw het Springkastelenfestival plaats. Dat is 3 dagen ravotten en genieten van meer dan 30(!) opblaasbare structuren. We voorzien ook randactiviteiten zoals waterballen, elektrisch aangedreven autootjes en nog veel meer. De speeltuin blijft het hele weekend gratis toegankelijk. Voor de springkastelen betaal je €5 per kind. 

Aarschotse Stratenloop - 6 juni

Op Pinkstermaandag wordt het centrum van Aarschot eens te meer het strijdtoneel voor de Aarschotse Stratenloop. Start en aankomst aan café De Knoet. Vanaf 14 uur staan de volgende wedstrijden op het programma:

 • 14 uur: 200 meter Kleuterloop (tot en met 5 jaar);
 • 14.05 uur: 600 meter Kinderloop (tot en met 10 jaar);
 • 14.15 uur: 1,2 kilometer Jeugdloop (tot en met 12 jaar);
 • 14.30 uur: 3 kilometer Ladies Run;
 • 15 uur: 3 kilometer;
 • 15.30 uur: 6 kilometer;
 • 16.15 uur: 12 kilometer

Inschrijven kan ter plaatse vanaf 13 uur. Deelnemen aan de wedstrijden vanaf 3 kilometer kost €6. Bij voorinschrijven is dat maar €4. De Jeugdwedstrijden en het Scholenklassement kosten €3.

Dwars door het Hageland - 11 juni

Een epische wielerwedstrijd die zich langs de mooiste plekjes in onze regio slingert. Geïnspireerd door de Strade Bianche werd er gekozen voor een parcours over onverharde wegen en bospaden. Met aankomst op de pittige Citadel van Diest heeft de wedstrijd, net als haar Italiaanse broer, een tot de verbeelding sprekende aankomststrook.

Baloise Belgium Tour - 17 juni

De vijfdaagse Baloise Belgium Tour start op woensdag 15 juni i het Oost-Vlaamse Merelbeke. Op vrijdag is het aan de tijdrijders: zij koersen bijna 12 kilometer tegen de klok in Scherpenheuvel-Zichem, met een mooie start in de schaduw van de abdij van Averbode. Deze tijdrit doorkruist ook Aarschots grondgebied, ter hoogte van Wolfsdonk. 

Gelro(n)de - 19 juni

Sportiva Gelrode organiseert voor de 5de keer een 'vrije natuurloop' in en rond het pittoreske Gelrode. Ook wandelaars zijn meer dan welkom.

In functie van de heersende (corona)maatregelen op het moment van de activiteit zal de praktische organisatie worden aangepast. Zo zal er alleen maar met voorinschrijvingen en (voor de start) met (beperkende) tijdsloten worden gewerkt. De deelnemers kunnen, op een bij de voorinschrijving zelf gekozen tijdslot, starten tussen 8 en 10 uur (wandelaars) of tussen 9 en 12 uur (joggers).

Alle deelnemers hebben de keuze uit de volgende afstanden: 5,3 km, 10 km, 15 km of 22,7 km. 

30+ Afterwork Party - 24 juni

Op vrijdag je werkweek afsluiten met je collega's en/of vrienden? Een betere start van het weekend bestaat er niet! Smeer de dansbenen al maar in voor de 30+ Afterwork Party op de Grote Markt van Aarschot. 

Ourodenberg Kermis - 25 tot en met 29 juni

Een gezellige dorpskermis met tal van attracties. Kom naar het lunapark, vang eendjes of laat zien hoe goed je kan mikken bij het schietspel. Geniet daarna van heerlijke smoutebollen of een lekkere hamburger. Locatie: Ourodenberg-dorp, Kerkstraat.