Social media

Aarschot maakt plaats voor zeepkistenrace

Op zondag 16 september is het Openstratendag in Aarschot, met naar jaarlijkse traditie de zeepkistenrace. Naast de zeepkisten die door de stad racen, valt er die dag ook heel wat te beleven op de Bonewijk en de Grote Markt.

Openstratendag

Tijdens de Openstratendag zijn de omgeving van de Grote Markt, een gedeelte van de Theo de Beckerstraat en de omgeving van de Tiensestraat autovrij. Fietsers, wandelaars en spelende kinderen krijgen vrij spel. Op de Bonewijk kunnen kinderen zich uitleven met volksspelen, een fietsparcours en op springkastelen.

Zeepkistenrace

De zeepkistenrace start aan de Orleanstoren en eindigt op de Grote Markt. Aan de Braekepoort kan je je dorst lessen aan de bar. Om 18 uur vindt de prijsuitreiking plaats op de Grote Markt. De plaatselijke handelaars voorzien leuke prijzen voor de snelste zeepkist. Er is ook een originaliteitsprijs.

Meedoen?

Inschrijven kan nog tot en met zondag 9 september aan de balie van jeugdcentrum De Klinker of via tessa@jcdeklinker.be. De prijs per team bedraagt 20 euro. Erkende Aarschotse jeugdverenigingen betalen 10 euro.

Programma

  • 9 tot 13 uur: kinderrommelmarkt op de Grote Markt.
  • 13 tot 15 uur: randanimatie ‘Alles op wielen’ op de Bonewijk.
  • 14 tot 15 uur: zeepkistenrace voor 12- tot 15-jarigen.
  • 15 tot 17 uur: zeepkistenrace vanaf 16 jaar.