Social media

Nacht van de Duisternis

Gepubliceerd op maandag 30 september 2019
Op 12 oktober is de Nacht van de Duisternis al aan zijn 24ste editie toe. Verschillende gemeenten doven dan een hele avond de openbare verlichting. Elk jaar proeven zo’n 10.000 deelnemers van de rust en gezelligheid die een donkere nacht met zich meebrengt. Ook onze stad doet weer mee.

Lichtvervuiling

Er wordt nog te veel en op verkeerde manieren verlicht. Verlichting aan gebouwen en verlichting in ruimtes waar niemand komt, zijn een bron van energieverspilling. Daarnaast verstoort het ook het bioritme van mensen, dieren en planten, soms met ernstige gezondheidsproblemen tot gevolg.

Met jaarlijkse Nacht van de Duisternis willen Preventie Lichthinder, de Werkgroep Lichthinder en Bond Beter Leefmilieu de impact van lichtvervuiling in de kijker zetten.

Organiseer een avondactiviteit

Doof mee het licht voor één nacht en organiseer samen met plaatselijke verenigingen een gezellige avondactiviteit. Surf naar www.nachtvandeduisternis.be voor inspiratie en tips. Op deze site kan je ook je activiteit registreren en bekendmaken. Je vindt er flyers en banners om promotie te maken voor je event.

Aarschot doet mee

De stad Aarschot gaat graag het engagement van de Nacht van de Duisternis aan en dooft op zaterdagavond 12 oktober de openbare verlichting. De stad vindt het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Ze is haar bewust van de impact van lichtvervuiling en wil haar steentje bijdragen om lichtvervuiling meer onder de aandacht te brengen. Bij deze een warme oproep aan alle inwoners om ook de lichten te doven voor de Nacht van de Duisternis. En maak het gezellig!