Mountainbikeroutes

Sportcentrum Demervallei is de hoofdstartplaats van 3 mountainbikelussen door Langdorp, Rillaar en Gelrode. In totaal kan je 59 km fietsen door Aarschot.

De groene lus (22,5 km)

De groene lus van ongeveer 22 km, waarvan 74% offroad, loopt door Langdorp. Je fietst door de vallei van de Demer en over de Bosberg, een Hagelandse heuvelrug met typische Kempische begroeiing, het vlakke land en duinenlandschap.

De blauwe lus (18 km)

De blauwe lus van zo’n 18 km, met 56% offroad, loopt door Rillaar. De randgebieden van het dorp zijn deels bebost en laten de mountainbikers genieten van een weids golvend landschap.

De rode lus (22,5 km)

De rode lus van ongeveer 22,5 km met 48% offroad, loopt langs de meanderende linkeroever van de Demer, doorheen het Vorsendonkbos naar het schilderachtige Gelrode. Het dorp spreidt zich uit over enkele Hagelandse heuvelruggen die een goede conditie en een flinke dosis stuurvaardigheid vereisen.

Voor wie?

Voor iedereen, de mountainbikeroutes zijn altijd toegankelijk.

Meer info

Meer informatie over het parcours kan je vinden via de website van Sport Vlaanderen. Je kan er ook een gpx bestand van de omloop terugvinden.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?