Mooimakers Aarschot

Mooimakers: iedereen kan het verschil maken! 

Wat kan je zelf doen? Begin bij het begin en houd je stoep vrij van zwerfvuil. Het duurt maar een paar minuten en je bewijst er je buurt een grote dienst mee. Misschien ben jij wel een zwerfvuilvrijwilliger, of raap je steeds zwerfvuil tijdens je vaste wandeltocht?

Hoe dan ook: Mooimakers staat voor je klaar met alle mogelijke vormen van ondersteuning. Ze geven zwerfvuilvrijwilligers en organisatoren van opruimacties graag extra informatie en tips. Neem zeker eens een kijkje op www.mooimakers.be. Daar kan je je ook registreren als mooimaker.

Opruimmateriaal aanvragen bij de milieudienst

Je kan als zwerfvuilvrijwilliger bij de milieudienst van de stad Aarschot het nodige materiaal gratis ophalen. Denk maar aan een grijpstok, handschoenen, fluohesje, afvalzakken… Je maakt daarvoor best een afspraak met het loket van de milieudienst via het nummer 016 55 03 86.

WePlog, een app voor de actieve zwerfvuilbestrijder

Ga je zwerfvuil opruimen in onze stad? Gebruik dan WePlog. Deze gratis app WePlog duidt automatisch en in real time aan waar WePloggers recent zwerfvuil ruimden. Een WePlogger ziet dus in de app waar hij best een plogsessie doet. Nooit meer dubbel werk dankzij WePlog.

Hoe werkt de app?

Na het inloggen toont de app jouw locatie en een kaart van jouw omgeving met alle straten en wegen. Groen gekleurde straten werden recent al geruimd. Rode straten werden al langer niet geruimd en daar kan de WePlogger dus meer zwerfvuil vinden. Op die manier vermijd je dubbel werk. Ook als vrijwilliger wil je efficiënt te werk gaan, niet? Zo kan je je poging om de wereld een schonere plek te maken, efficiënt inplannen.

Feedbackfunctie in de app

Daarnaast kan je tijdens je route via het meldingssysteem een probleem doorgeven aan onze stadsdiensten, bijvoorbeeld wanneer je sluikstort aantreft.

Na de WePlogsessie laat je weten hoeveel zwerfvuil je geruimd hebt door het aanduiden van het aantal vuilniszakken en hoe proper of hoe vuil de route er bij lag.

Ontdek verder zelf de andere leuke aspecten van WePlog in de app.

Ga je ploggen? Download WePlog!

WePlog kan je kosteloos downloaden via de Apple iStore (iOs) en de Google Play Store (Android).

Klik hier door naar WePlog.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?