Mooimakers Aarschot

Mooimakers: iedereen kan het verschil maken! 

Wat kan je zelf doen? Begin bij het begin en houd je stoep vrij van zwerfvuil. Het duurt maar een paar minuten en je bewijst er je buurt een grote dienst mee. Misschien ben jij wel een zwerfvuilvrijwilliger, of raap je steeds zwerfvuil tijdens je vaste wandeltocht?

Hoe dan ook: Mooimakers staat voor je klaar met alle mogelijke vormen van ondersteuning. Ze geven zwerfvuilvrijwilligers en organisatoren van opruimacties graag extra informatie en tips. Neem zeker eens een kijkje op www.mooimakers.be. Daar kan je je ook registreren als mooimaker.

Opruimmateriaal aanvragen bij de milieudienst

Je kan als zwerfvuilvrijwilliger bij de milieudienst van de stad Aarschot het nodige materiaal gratis ophalen. Denk maar aan een grijpstok, handschoenen, fluohesje, afvalzakken… Je maakt daarvoor best een afspraak met het loket van de milieudienst via het nummer 016 55 03 86.

, een app voor Mooimakers

Maak jouw buurt makkelijk een beetje mooier! Ook in Aarschot kan je aan de slag met de Mijn Mooie Straat-app van Mooimakers. Met deze app kan je:

  • Snel en eenvoudig jouw opruimsessies registreren. De app houdt je route bij terwijl jij opruimt.
  • Een afvalzak met zwerfvuil of een sluikstort melden.

De app laat niet alleen aan jou zien welk verschil jij en andere mensen in jouw buurt maken, maar deelt deze informatie ook met ons. Zo kunnen wij snel in kaart brengen welke plekken extra aandacht nodig hebben en sluikstort op een efficiënte manier aanpakken.

Wil je meedoen?

De Mijn Mooie Straat-app is beschikbaar voor iOS- en Androidtoestellen. Op mijnmooiestraat.be vind je meer informatie en kan je de app downloaden.

Met enkele video's helpen we je op weg:

De Mijn Mooie Straat-app is ontwikkeld door Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?