Meer dan ooit de Zomer van Aarschot

Gepubliceerd op dinsdag 30 juni 2020
Deze zomer wordt meer dan ooit de ‘Zomer van Aarschot’, vakantie in eigen stad. We zetten in op een veilige zomer met een aangepast programma. We verrijken het programma met nieuwigheden, maar behouden ook enkele vaste waarden, hier en daar in een aangepaste formule.

Veiligheid primeert, maar daarom wordt het zeker niet minder plezant. De coronacrisis liet ons inventief zijn en daaruit kwamen leuke concepten. Zo kan je op 1 en 2 augustus naar de Drive-In Movie op de parking langs het stedelijk zwembad. Vanuit je wagen naar een ‘kaskraker’ kijken met een emmer verse popcorn op je schoot, dat klinkt toch als muziek in je oren?

Op ontdekking in eigen stad

We gaan voor meer beleving in heel Groot-Aarschot. Dat wil zeggen: in het hart van onze stad, maar eens te meer ook in onze deelgemeenten. Nooit eerder zullen zo veel zoektochten, fiets- en wandelroutes ons langs de mooie en waardevolle plekjes in Aarschot en de deelgemeenten leiden.

Zomer van Aarschot komt naar je toe

We brengen de activiteiten ook letterlijk naar de deelgemeenten. We toveren vijf locaties om tot een kindertheaterboerderij, dat is een 2-in-1 formule waarbij kinderen kunnen knuffelen met de dieren van de mobiele zorgboerderij ‘De Tinteltuin’ en tegelijkertijd een poppentheatervoorstelling kunnen meepikken. Ook jeugdcentrum De Klinker trekt naar de deelgemeenten met De Klinker Zomertour. Elke vrijdag van augustus brengen ze straatvoetbal, kinderanimatie en muziek naar een andere deelgemeente.

Jij maakt mee de Zomer van Aarschot

We roepen onze inwoners op om vanaf 1 augustus ook zelf iets op poten te zetten in hun eigen buurt of straat. Naast de toelage voor buurtfeesten en de praktische ondersteuning voor speelstraten, verlaagden we de drempel nu ook nog door de aanvraagprocedure te versoepelen.

Je hoeft je buurtfeest of speelstraat niet meer 6 weken op voorhand aan te vragen, een aanvraag via het evenementenloket blijft wel verplicht.

Beleef Sint-Rochus in je eigen buurt

Dit jaar helaas geen Sint-Rochusverlichting zoals we ze gewoon zijn. Geen randactiviteiten, geen massabijeenkomst in ons stads­centrum. We keren terug naar de oorsprong, ‘back to the roots’. Maar daarom wordt het niet minder gezellig.

We doen meer dan ooit een warme oproep aan onze inwoners om kaarsjes aan te steken, niet alleen in het stadscentrum, maar ook in de deelgemeenten. Verlicht je kot en je voortuin met zoveel mogelijk kaarsjes zodat ook je buren kunnen meegenieten. Of nog beter: overtuig je buren om mee te doen.

Post een foto van je verlichte straat of buurt op de Facebookpagina van Toerisme Aarschot met #sintrochusverlichting, zo kan heel Aarschot meegenieten. Verenigingen en buurtcomités kunnen een gratis pakket van 500 kaarsjes aanvragen bij de dienst Toerisme.

We bekijken nog hoe de Sint-Rochusverlichting concreet kan verlopen. Begin augustus communiceren we nog over de praktische afspraken.

Vaste waarden

Naast de Sint-Rochusverlichting zullen nog enkele andere vaste waarden plaatsvinden zoals Aarschot Kermis, Gelrode Kermis, Dwars door het Hageland, HAP Foodtruckfestival, de Wolfsfeesten, de Zeepkistenrace en Openstratendag, joggings, sportkampen en de Vakantieclub.

Volledig programma?

Bekijk hier de affiche en neem zeker ook eens een kijkje op www.zomervanaarschot.be