Maatregelen Aarschot

De stad Aarschot past tijdelijk haar werking en dienstverlening aan om de verspreiding van het coronavirus in te dijken en haar inwoners en medewerkers te beschermen.

Stadhuis

Sinds het begin van de coronacrisis werkten de medewerkers van het stadhuis achter gesloten deuren. Burgers konden enkel voor prioritaire zaken op afspraak terecht bij de betreffende loketten.

Vanaf 2 juni weer vrij toegankelijk, loketten werken nog op afspraak

Vanaf dinsdag 2 juni kunnen burgers tijdens de gewone openingsuren ook weer voor de niet-prioritaire dienstverlening in het stadhuis terecht. Voor de dienstverlening die aan de loketten verleend wordt, moet je wel nog steeds een afspraak maken. Dat gaat dus van de dienst Bevolking voor je elektronische identiteitskaart tot de milieudienst voor je afvalcontainer en van de dienst Ruimtelijke Ordening voor je omgevingsvergunning tot het Woonloket voor informatie over een energielening. Ook zonder afspraak ben je natuurlijk welkom in het stadhuis. Je kan dan terecht aan het onthaal. 
 
Sinds maandag 20 juli is het dragen van een stoffen mondneusmasker verplicht in openbare gebouwen in Aarschot, dus ook in het stadhuis. De medewerkers die achter een plastiek scherm zitten moeten geen masker dragen. Wanneer ze rechtstaan en zich verplaatsen moeten ze wel een masker opzetten.

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan telefonisch via het nummer 0800 20 765 en tijdens de normale openingsuren. Een onthaalmedewerker bekijkt voor jou bij welk loket je een afspraak nodig hebt en verbindt je door met de juiste dienst voor het maken van je afspraak.

Hou het veilig

De veilige afstand, de hygiënemaatregelen en het beperken van contacten blijven uiterst belangrijk. Het stadsbestuur heeft een plan van aanpak uitgewerkt en het gelijkvloers een beetje heringericht om ervoor te zorgen dat alles veilig kan verlopen, zowel voor onze bezoekers als onze medewerkers.

We vragen alle bezoekers om de veiligheidsvoorschriften aan de in- en uitgang en in de wachtruimte te respecteren:

 • Om het aantal personen in de wachtruimte beperkt te houden, vragen we om:
  • stipt op tijd aanwezig te zijn voor je afspraak;
  • alleen naar je afspraak te komen. Breng enkel iemand mee als je begeleiding nodig hebt of als het vereist is, zoals bijvoorbeeld voor de aanvraag van een kids-ID waarbij ook het kind aanwezig moet zijn.
 • Het dragen van een stoffen mondneusmasker is verplicht. Een faceshield is niet geldig als masker, behalve wanneer je wegens medische redenen geen stoffen masker kan dragen.

Het is de bedoeling om deze werking tot en met eind augustus aan te houden en regelmatig te evalueren.

Tip

PMD-zakken kan je ook in de supermarkten en sommige andere voedingswinkels in Groot-Aarschot kopen. Hiervoor hoef je dus niet naar het stadhuis te komen. Zo spaar je al een extra verplaatsing uit.

Contact opnemen met stadsdiensten

Indien mogelijk neem je bij voorkeur telefonisch of via e-mail contact op met de stadsdiensten. Je kan de stadsdiensten bereiken via het algemeen nummer 0800 20 765 of via de volgende e-mailadressen:

Opgelet! Het is verplicht om een stoffen mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je naar je afspraak komt.

Woonloket

Vanaf juni ontvangt het Woonloket je ook weer op afspraak in het stadhuis en het Sociaal Huis. In juni, juli en augustus kan je op maandagavond tussen 17 en 19.30 uur een afspraak maken in het stadhuis en op dinsdag- en woensdagvoormiddag tussen 8.45 en 11.45 uur in het Sociaal Huis. Wil je een afspraak met het Woonloket maken? Bel dan naar 0471 85 03 76. Tijdens de zomervakantie is het Woonloket gesloten op maandag 20 juli en van maandag 17 tot en met maandag 31 augustus.

Indien mogelijk neem je bij voorkeur telefonisch of via e-mail contact op met de medewerkers van het Woonloket. Dit kan tijdens de gewone openingsuren via:

Opgelet! Het is verplicht om een stoffen mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je naar je afspraak komt.

Sociaal Huis

Sinds donderdag 19 maart is het Sociaal Huis enkel nog open op maandag en donderdag van 8.45 uur tot 11.45 uur en van 13.15 uur tot 16 uur. De loketten van de sociale dienst zijn dan uitsluitend voor hoogstnoodzakelijke en dringende zaken toegankelijk. Bezoekers worden één per één binnengelaten. Je neemt bij voorkeur telefonisch of digitaal contact op: 016 55 07 09 - sociaalhuis@ocmw-aarschot.be

Zitdagen van FONS, CNUZ, Huurdersbond gaan niet door.

Het Woonloket dat in het Sociaal Huis gevestigd is, is gesloten. Klik hier voor alle info over het Woonloket.

Opgelet! Het is verplicht om een stoffen mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je naar je afspraak komt.

Dienst Welzijn enkel beschikbaar op afspraak

Het loket van de dienst Welzijn in het Sociaal Huis wordt gesloten. Sinds donderdag 19 maart werkt deze dienst uitsluitend op afspraak.

Opgelet! Het is verplicht om een stoffen mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je naar je afspraak komt.

Politiekantoor

Ga alleen in hoogstnoodzakelijke gevallen langs op het politiekantoor. Neem bij voorkeur telefonisch of digitaal contact op: 016 55 02 02pz.aarschot@police.belgium.eu.

Opgelet! Het is verplicht om een stoffen mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je komt.

Vrijetijdsdiensten

De bibliotheek is terug open sinds 22 juni. Klik hier voor meer info over de aangepaste werking van de bib.

Het stedelijk zwembad opent de deuren vanaf 1 juli. Klik hier voor meer info over de heropening van het zwembad.

De volgende vrijetijdsdiensten zijn nog gesloten voor het publiek:

Cultuurcentrum Het Gasthuis
016 56 48 24 - tickets@hetgasthuis.be 

Stedelijk Museum
016 56 84 51 - museum@aarschot.be 

Dienst Toerisme
016 56 97 05 - toerisme@aarschot.be 

Sportcentrum Demervallei
016 56 20 15 - sportdienst@aarschot.be

De start van de inschrijvingen voor de zomersportkampen wordt uitgesteld tot maandag 25 mei. Check www.sportinaarschot.be

Jeugdcentrum De Klinker
016 56 62 24 - info@jcdeklinker.be 

Hagelandse Academie voor Muziek en Woord
hamw@aarschot.be 

Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst
contact@habk.be 

Alle stedelijke zalen zoals de Stadsfeestzaal, Den Akker en Feestzaal Gelrode

Opgelet! Het is verplicht om een stoffen mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je komt.

Capucienenklooster

Het Capucienenklooster is open op afspraak. Feesten zijn mogelijk tot maximum 10-50 personen, afhankelijk van de zalen die je gebruikt. Neem contact op met het Capucienenklooster via 0490 41 39 17 of capucienenklooster@aarschot.be.

Opgelet! Het is verplicht om een stoffen mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je komt.

Recyclagepark

Het recyclagepark is sinds dinsdag 7 april terug open, maar onder strikte voorwaarden. Je gaat alleen naar het park. Aan de ingang hangen de voorwaarden omhoog. Hou steeds genoeg afstand van anderen en werknemers. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor bezoekers en transporteurs. Meer informatie vind je op deze pagina.

Instructies sinds 7 april:
 • We verwachten een grote toeloop aan het park. Ga dus niet naar het recyclagepark als dat niet echt nodig is.
 • Stel je bezoek, indien mogelijk, voor langere tijd uit.
 • Sorteer thuis het afval dat je wil aanleveren. Alleen een kort bezoek aan het recyclagepark is immers toegestaan.
 • Kom alleen.
 • Breng grote of zware materialen die je niet alleen kan dragen, op een later moment naar het recyclagepark, wanneer de situatie genormaliseerd is.
 • Blijf in je wagen zitten in de wachtrij aan het recyclagepark.
 • Fietsers en voetgangers sluiten mee aan in de rij.
 • Slechts vijf aanbieders tegelijk (auto’s / fietsers / voetgangers) zijn toegelaten in het recyclagepark.
 • Vermijd elk fysiek contact. Geef je recyclageparkkaart dus niet aan de parkwachter.
 • Respecteer ten allen tijde de afstandsregel van minimum 1,5 meter.
 • Met asbestcement kan je tijdelijk niet terecht op het recyclagepark. De beschermingsmiddelen om asbest op een veilige manier op te slaan in het recyclagepark, worden momenteel ingezet in de zorgsector.
 • Volg de instructies van de recyclageparkwachters nauwgezet op.

Lokaal dienstencentrum Orleanshof

Het buurtrestaurant van het Orleanshof is opnieuw geopend. Er gaan nog geen activiteiten door.

Opgelet! Het is verplicht om een stoffen mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Draag altijd je masker, tenzij je aan tafel zit om te eten of te drinken. 

Woonzorgcentra

De woonzorgcentra volgen de specifieke coronarichtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid nauwgezet op. Eén van de maatregelen is dat bezoekers geen toegang krijgen tot de woonzorgcentra. Ook gelden er strenge hygiënerichtlijnen. Het is in Aarschot verplicht om een stoffen mondneusmasker te dragen in alle woonzorgcentra.

Parkeren

Sinds 18 maart schortte het stadsbestuur het betalend parkeren op naar aanleiding van de coronacrisis. De parkeerbeheerder voert momenteel ook geen controles van geparkeerde voertuigen uit. Nu de coronamaatregelen beetje bij beetje afgebouwd kunnen worden, heeft het stadsbestuur beslist om het betalend parkeren en de controles vanaf 1 juni te hervatten. Om de parkeerders tegemoet te komen, zet de parkeerbeheerder de controles op het betalend parkeren en parkeren in de blauwe zone vanaf 1 juni tot en met 31 augustus een uurtje vroeger stop, namelijk om 18 uur.

Klik hier voor meer informatie over het hervatten van het betalend parkeren en de controles.

Handelsleven Aarschot

www.winkeleninaarschot.be

Steun de Aarschotse handel en horeca! Neem eens een kijkje op www.winkeleninaarschot.be. De stad lanceerde deze website om de handel en horeca van Aarschot en de deelgemeenten te ondersteunen in deze moeilijke periode. 

Opgelet! Het is verplicht om een stoffen mondneusmasker te dragen in handels- en horecazaken, tenzij je aan je tafel zit om te eten en/of te drinken.

Wil je jouw handels- of horecazaak laten vermelden op deze website? Klik hier voor meer info. 

Leverdienst Solidair Groot-Aarschot

Solidair Groot Aarschot springt de lokale middenstanders bij door hen logistiek te ondersteunen. Het groepeert leveringen om de handelaars in Aarschot en de deelgemeenten te ontlasten, zodat ze zich kunnen toeleggen op hun core business. In de late namiddag verwacht Solidair Groot-Aarschot de orders vanuit de verschillende winkels. ’s Ochtends maken ze een planning op om de ronde van ophaling tot levering te starten. 

www.solidairgrootaarschot.be

Markt

De wekelijkse donderdagmarkt werd hervat vanaf donderdag 28 mei. Het is verplicht op de markt om een stoffen mondneusmasker te dragen.

Afhaal Aarschot

Klik hier door naar de Facebookpagina Afhaal Aarschot waarop je een lijst vindt van alle handelszaken in Aarschot met een afhaalmogelijkheid.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?