Maartje Elen wint eigen zaak

Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2023
Maartjes Taartjes is dé grote winnaar van Win je Zaak.

Vorig jaar lanceerden we 'Win je Zaak', een wedstrijd waarbij één gelukkige winnaar een mooie prijzenpot ter waarde van 20.000 euro kon winnen. Daarin vervat zitten onder andere een jaar huur, een openings- en publiciteitssubsidie en promotionele ondersteuning. Op woensdag 21 juni konden we, na een lang traject, eindelijk de winnaar kronen.  

Fotoreportage van de uitreiking.

100+ dromen

De wedstrijd was een groot succes! Met maar liefst 107 inschrijvingen werd al snel duidelijk dat ondernemen en de stad Aarschot hand in hand gaan. Alle geschikte deelnemers mochten hun concept komen pitchen aan een zevenkoppige jury.

Daaruit koos de jury 15 finalisten. Zij kregen een professionele startersbegeleiding van UNIZO, die de finalisten maandenlang coachte om hun idee om te zetten tot een succesvol businessplan. Ook tijdens deze fase moesten bepaalde kandidaten nog forfait geven omwille van verschillende redenen.

Er bleven 9 finalisten over. De jury koos uiteindelijk op basis van hun businessplan en presentatie één hoofdwinnaar, en dat werd... Maartje Elen met Maartjes Taartjes!

Maartjes Taartjes

Maartje gaat dus lopen met de hoofdprijs. Zij wint onder andere een jaar huur, een openings- en publiciteitssubsidie en promotionele ondersteuning om haar droomzaak ‘Maartjes Taartjes’ een vliegende start te geven.

Maartje: “in Maartjes Taartjes kan iedereen terecht voor, de naam zegt het zelf al, de lekkerste taartjes. Ook mensen met allergieën of speciale wensen vinden er hun gading. Genieten van de mooie én lekkere dingen in het leven. Een persoonlijke aanpak, om samen de grote en kleine momenten te vieren.”

“Deze wedstrijd winnen voelt heel goed, maar het was ook wel spannend”, besluit Maartje. “Het heeft me even geduurd om uit te dokteren dat je van je hobby ook echt wel je beroep kan maken. Het klinkt als een cliché, maar het is echt een droom die uitkomt en zonder de steun van de stad Aarschot had ik die droom nog niet kunnen realiseren.”

Ook zij vallen in de prijzen!

De jury besloot om naast de hoofdwinnaar ook drie andere kandidaten in de prijzen te laten vallen: Ibe met haar tweedehandswinkel EBI; Joshy en Torrance met Geek Market en Margot & Jolien met Flower Power. Zij krijgen elk 4.200 euro startersbudget als ze hun zaak dit jaar nog opstarten.

Allemaal een beetje winnaar

De andere finalisten grepen dan misschien net naast de prijzen, maar hebben ook bergen werk verzet. Als stad moedigen we hun ondernemerschap aan en bekijken we hoe we hen verder kunnen ondersteunen om alsnog hun droom waar te maken. Zo zijn ze allemaal een beetje winnaar.