Vervoeg Team Aarschot in de strijd tegen kanker

Gepubliceerd op dinsdag 2 april 2024
Maak jij mee het verschil tijdens de Levensloop Leuven op 18 en 19 mei 2024?

De Levensloop aan Campus Arenberg / Alma 3 (Leuven), dat is 24 uur lang wandelen of lopen in estafettevorm om zo geld in te zamelen voor het goede doel: de Stichting tegen Kanker. Onze stad neemt deel als Team Aarschot. Wil jij deel uitmaken van ons team? Houd dan zeker zaterdag 18 en zondag 19 mei vrij. 

 
Iedere stapper of loper ouder dan 12 jaar betaalt 10 euro om deel te nemen. Organiseer je liever een activiteit om geld in te zamelen? Ook dat kan. Laat dit even weten aan karlien.vanpee@aarschot.be, dan helpen we waar mogelijk. 
 

Inschrijven voor Team Aarschot

Inschrijven doe je via https://www.levensloop.be/leuven. Je volgt deze stappen:
 1. Klik op 'neem deel';
 2. registreer je/log jezelf in
 3. duid het evenement 'levensloop Leuven' aan;
 4. klik op 'een bestaand team vervoegen'; 
 5. klik op 'Team Aarschot' en schrijf je in 

Let op: als je je inschrijft, dien je ook meteen de 10 euro inschrijfgeld te betalen.

Binnenkort nemen we met alle leden van Team Aarschot contact op voor verdere praktische afspraken (wie wanneer wil wandelen / stappen, waar je kan parkeren…). Heb je nu al vragen of hulp nodig bij je inschrijving, aarzel dan zeker niet en contacteer ons via karlien.vanpee@aarschot.be.

We hopen jullie alvast massaal te verwelkomen op Levensloop Leuven en samen met jullie de strijd aan te gaan tegen kanker! 
 

Praktisch

 • Er zijn twee, rolstoeltoegankelijke rondes. 1 ronde van 1 kilometer en 1 ronde van 2 kilometer. Je loopt of stapt zoveel je zelf wil
 • Er is een plaats voorzien om te kamperen. 
 • Wil je een bijdrage leveren zonder deel te nemen? Dat kan als volgt:
  • Via www.trooper.be/levensloopleuven.
  • Door een gift te storten op de website van Levensloop zelf. Klik op ‘steun ons’, vervolgens op ‘steun een team’ en vul team Aarschot in.

Ceremonies Levensloop

Tijdens de Levensloop vinden er ook 3 ceremonies plaats. De openingsceremonie, de kaarsenceremonie en de slotceremonie zijn de sleutelmomenten van de Levensloop.

Openingsceremonie - zaterdag 18 mei om 15 uur

Deze ereronde vormt het startschot van de Levensloop. Hiermee vieren de Vechters hun overwinning, geven ze anderen hoop en bedanken ze iedereen die hen steunt. 

Kaarsenceremonie - zaterdag 18 mei om 21.30 uur

Dit symbolische moment is bedoeld om mensen met kanker te steunen, personen te vieren die de ziekte overwonnen hebben en om overleden dierbaren te herinneren. 

Slotceremonie - zondag 19 mei om 15 uur

De slotceremonie zet iedereen die de Levensloop mee mogelijk maakt in de bloemetjes. We maken dan ook het ingezamelde bedrag bekend. Als orgelpunt lopen al deze mensen samen nog een laatste ronde voor de strijd tegen kanker.