Social media

Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel: infoavonden

Ging jij al eens te voet naar Scherpenheuvel? Of ben je nieuwsgierig naar eeuwenoude wegen en hun verhalen? Hou je van de combinatie natuur, cultuur en geschiedenis?

Het project ‘Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel’ wil het netwerk van oude bedevaartwegen naar Scherpenheuvel terug herkenbaar maken. Verwaarloosde paden worden begaanbaarder gemaakt en de routes worden verfraaid met aanplantingen, informatiepanelen en zitbanken.

Aan de hand van een participatieproject worden de oude pelgrimswegen vanuit Herselt, Diest, Attenhoven (Landen) en Tremelo gereconstrueerd. Aarschot is een van de steden waar een pelgrimsroute passeert.

Participatieproject

Dit participatieproject bestaat uit algemene infoavonden in mei en juni, en meerdere projectcafés die van start gaan in de herfst van 2018. Hierop worden erfgoedobjecten, van bedevaartvaantjes tot medailles, en verhalen verzameld.

Hierna worden de pelgrimswegen en het verzamelde erfgoed samengebracht zodat iedereen kan genieten van deze boeiende wandelingen doorheen het groene Hageland.

Wil je jouw steentje bijdragen en je ervaring delen? Of ben je lid van een bedevaartbroederschap, heemkundige kring, wandelclub, vereniging, …?

Of wil je rustig meeluisteren en je streek beter leren kennen?

Iedereen is welkom!

Infoavonden

Attenhoven: woensdag 16 mei om 20 uur,

Raadzaal, stadhuis Landen, Stationsstraat 29, 3400 Landen

 

Herselt: woensdag 23 mei om 20 uur,

Zaal Hessel, VTC de Mixx, Asbroek 1H, 2230 Herselt

 

Tremelo: maandag 28 mei om 20 uur,

Parochiezaal van Ninde, Pater Damiaanstraat 35, 3120 Tremelo

 

Kortenaken: maandag 4 juni om 20 uur

Zaal ’t Dorp, Dorpsplein 33, 3470 Kortenaken

 

Diest: donderdag 7 juni om 20 uur,

Sint-Joriszaal, Stadhuis, Grote Markt, 3290 Diest

 

Inkom gratis

Meer informatie via info@pelgrimswegen.be of 016 28 42 27

 

Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel is een project van Interleuven, IGO, Trage Wegen, stad Scherpenheuvel-Zichem en vzw bedevaartsoord O.L.V. van Scherpenheuvel.