Kunstkoppen

Gepubliceerd op woensdag 2 december 2020
De Kunstroute is een jaar uitgesteld. Vrij snel kwam er een alternatief, de fietsroutes langs ateliers waar kunstenaars een werk tentoonstellen op een zichtbare plaats achter het raam of in hun tuin. Nu is er ook 'Kunstkoppen', met korte video's waarin de kunstenaars hun ateliers tonen.

De Intergemeentelijke Culturele Samenwerking (IGCS) creëerde samen met CC Het Gasthuis een kunstroute doorheen Aarschot, Begijnendijk, Holsbeek, Rotselaar en Scherpenheuvel-Zichem. De Kunstroute werd - met pijn in het hart - een jaar uitgesteld. 

De organisatoren willen er toch voor zorgen dat jij de kunstenaars ook in hun atelier kan zien. Hiervoor gaan zede digitale tour op. Ze vroegen Rik Terlyn, een jonge Aarschotse filmmaker om met zijn camera in enkele ateliers langs te gaan. In totaal komen ongeveer tien 'Kunstkoppen' aan bod, evenwichtig verdeeld over de verschillende IGCS-gemeenten. 

In onderstaande video stelt Rik Terlyn 'Kunstkoppen' voor. Het is de bedoeling om onze kunstenaars in de kijker te zetten, ervoor te zorgen dat het idee achter onze tweejaarlijkse kunstroute warm blijft en de schoonheid van onze regio te tonen. 

Meer informatie

Je kan de filmpjes bekijken via de sociale mediakanalen van IGCS of via de website van CC Het Gasthuis. Je vindt meer info op www.hetgasthuis.be/kunstkoppen.