Social media

Kinderkunstendag op 17 november

Gepubliceerd op donderdag 31 oktober 2019
Een namiddag kunst op kindermaat in CC Het Gasthuis.

Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de kunstendag voor kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst ontdekken. Ook cultuurcentrum Het Gasthuis houdt weer een Kinderkunstendag. Je kan er op zondag 17 november vanaf 14 uur terecht voor een cinéconcert op kindermaat, een workshop waarin je zelf filmmuziek leert musiceren en een workshop dans.

CC Het Gasthuis heeft aan iedereen gedacht: aan heel jonge en iets oudere kinderen tot 12 jaar. Hun (groot)ouders, ooms, tantes, broers en zussen zijn even welkom. Allerlei soorten kunst komen aan bod. Wedden dat je achteraf goesting hebt in meer?

Cinéconcert voor kinderen vanaf 4 jaar

Theaterzaal - 14 uur

Laat je verrassen door zeven fantasierijke Finse animatiefilmpjes van vroeger en nu, gemaakt met verschillende animatietechnieken. De filmpjes worden live muzikaal begeleid door twee muzikanten van formaat: Rémi Decker en Raphaël De Cock. Ze gebruiken daarvoor niet alleen instrumenten als trommels, banjo en mondharp, maar ook kokosnoten, ballonnen en andere geheimzinnige objecten. Verwacht je aan een veelzijdig en origineel filmconcert.

Workshop geestig en beestig voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Gasthuisschuur - 15 uur

Samen met muzikant Rémi Decker kunnen de kinderen filmmuziek maken. Met een hoop instrumenten en allerlei voorwerpen maken ze in hun creatief geluidslaboratorium een eigen soundtrack voor een film. 

Workshop dans voor kinderen van 4 tot 7 jaar

Gasthuiskapel - 15 uur

Het Aarschotse dansgezelschap Cie Goesting neemt je mee in de wereld van de beweging en de dans. Met beelden van de animatiefilmpjes als inspiratiebron, boots je de dansbewegingen van de dieren na. Samen met Cie Goesting maak je een heuse choreografie.

Meer info en tickets?

www.hetgasthuis.be