Kind- en jeugdvriendelijke stad

De stad Aarschot is een traject aangegaan waarbij ze wil werken aan haar kind- en jeugdvriendelijkheid. Alle stadsdiensten spannen zich in om van Aarschot een stad te maken waar kinderen kunnen zijn, kunnen komen, iets kunnen betekenen en zinvolle dingen kunnen doen.

Artuur en zijn vriendje De Vlieg zijn de mascotte van het traject. Ze leggen hun luisterend oor bij de kinderen en jongeren.

Uitgebreid traject

De stad legde een uitgebreid traject af met een data-analyse, veel afgenomen enquêtes en een uitgebreid belevingsonderzoek waar maar liefst 1.000 kinderen en jongeren werden bevraagd.

Hierbij is gefocust op de volgende thema’s:

  • Publieke ruimte
  • Goed in je vel
  • Veiligheid
  • Mobiliteit
  • Inspraak

Vanuit de resultaten werden 8 doelstellingen vooropgesteld waaraan gewerkt wordt. De stad werkt samen met haar diensten en partners rond deze doelstellingen en thema’s.

Officieel label

De inspanningen werden beloond door een officieel label kindvriendelijke stad. De stad mag het label 6 jaar lang behouden. Gedurende die 6 jaar moet ze laten zien dat ze het label waard is en inzetten op de doelstellingen van kind- en jeugdvriendelijk Aarschot

Meer informatie over kind- en jeugdvriendelijk Aarschot kan je vinden op:

Bent u tevreden met de info op deze pagina?