Kijk jij mee uit voor zwerfkatten?

Gepubliceerd op woensdag 1 maart 2023
Het is weer die tijd van het jaar: de paartijd voor katten. Spijtig genoeg leven er veel katjes op straat. Tijdens de paartijd is het eens zo belangrijk dat we zo veel mogelijk zwerfkatten kunnen opvangen. Ook jij kan daarbij helpen. 
Zorg er eerst en vooral voor dat je eigen katten gesteriliseerd zijn. Dat is trouwens sinds 2018 verplicht. Als jouw kat niet gesteriliseerd is, kan die in het wild een zwerfkat zwanger maken, met als resultaat nog meer katjes op straat. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Zit je in een moeilijke situatie en heb je recht op steun van bijvoorbeeld het OCMW? Dan kan je per jaar 1 kat laten steriliseren op kosten van de stad. 
 
Wat kan je als inwoner verder nog doen? Zwerfkatten melden. Heb je een zwerfkat of een nestje gevonden, contacteer dan onze milieudienst via milieudienst@aarschot.be of 0800 20 765, of Ziggy's Poezenparadijs via inge.ziggy@outlook.be of 0475 78 39 28. 
 
We vragen dit jaar ook extra aandacht voor zwerfkittens. Wanneer kittens nog voor ze 8 weken oud zijn gered kunnen worden, is hun kans op een normaal leven veel groter. Ze hebben dan namelijk veel meer kans om gesocialiseerd te worden en een warme thuis te vinden. 
 
? We proberen er zo samen voor te zorgen dat zo weinig mogelijk katten alleen moeten overleven op straat. Dit valt allemaal onder ons zwerfkattenbeleid. Meer info over dit onderwerp vind je op https://www.aarschot.be/zwerfkatten.
 
Bedankt voor jullie hulp!