Social media

Kerkententoonstelling: bezoek deze zomer de Aarschotse kerken

Gepubliceerd op donderdag 4 juli 2019
Van 30 juni tot en met 15 augustus kan je de kerken in Aarschot en de deelgemeenten ontdekken tijdens de Kerkententoonstelling.

Velen zijn gefascineerd door de mooie Aarschotse kerkgebouwen met hun indrukwekkende architectuur. Ben je benieuwd naar de kerkschatten die achter de kerkdeuren verborgen zitten? Speciaal voor de Kerkententoonstelling zetten heel wat Aarschotse kerken zeven zondagnamiddagen lang van 14 tot 17 uur en op donderdag 15 augustus hun deuren open voor het grote publiek. In elke kerk loopt er een tentoonstelling. De toegang is gratis.

Uitgelicht

Naast de tentoonstellingen is er nog veel meer te beleven in de kerken. Hieronder vind je alvast enkele activiteiten. Voor een volledig overzicht kan je terecht op de website van Het Gasthuis.

Passion4Strings

Zondag 7 juli van 16 tot 17 uur
O.L.V.-van Fatimakerk Gijmel
Gratis

Passion4Strings is een strijkkwartet ontstaan in 2018 en bestaat uit 4 jonge muzikanten die elkaar leerden kennen aan de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord.

Celliste Amber, violisten Anthe en Tuur en altvioliste Charis treden graag voor je op. Passion4Strings zal een mooie mix brengen van toegankelijke klassieke muziek, afgewisseld met gekende melodieën uit het pop-, film- en musicalgenre.

Voordracht 'Kerkschatten'

Zondag 14 juli van 15 tot 16 uur
Zondag 28 juli van 14 tot 15 uur
Sint-Corneliuskerk Gelrode
Gratis

Alfons Peeters is al 40 jaar pastoor in Gelrode en verzamelde al die tijd religieuze voorwerpen. Mensen die hun huis opruimen, of dat hun overleden ouders, schenken de heiligenbeelden, kruisen en bidprentjes vaak aan de pastoor.

De mooiste en meest kostbare voorwerpen stelt pastoor Alfons nu tentoon in zijn kerk. Hij geeft er graag persoonlijk een woordje uitleg bij.

Rondleiding ‘Van Grote Markt naar het Sint-Rochusmemoriaal’

Zondag 21 juli van 14 tot 17 uur
Grote Markt
Toegang: €5

De tragedie die Aarschot trof tijdens de Eerste Wereldoorlog is ondertussen gekend. Minder bekend zijn de verhalen van de monumenten langs de weg die de gijzelaars aflegden en die de herinnering bijna letterlijk in steen vastleggen. Op deze wandeling, die start op de Grote Markt, geeft stadsgids Jan Rymenams toelichting bij de monumenten en de geschiedenis ervan. Het architecturaal hoogtepunt is het Rochusmemoriaal, waar de wandeling eindigt.

Info en tickets via www.hetgasthuis.be.
Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt.

Melting Baskets

Zondag 4 augustus van 15 tot 16 uur
O.L.V.-kerk Aarschot
Gratis

Melting Baskets is een muziekproject rond songwriters Anna Dutoit en Andries Winderickx. Zij zingt pop, hij zorgt voor de onverwachtse 'hooks'. Het duo brengt een frisse, toegankelijke en meerstemmige mix van soul, blues, R&B en gitaarrock.

Een jaar geleden speelden Anna en Andries voor de eerste keer samen. Exact één jaar later pakken ze uit met nieuwe songs en een eigen sound. De twee zangers zijn op korte tijd gegroeid tot een ambitieuze, veelbelovende, maar vooral plezierige band.

Je kan Melting Baskets vinden op Facebook en Instagram.

Rondleiding ‘O.L.V.-kerk, gevolgd door bezoek aan de Vredesbeiaard’

Zondag 4 augustus van 14 tot 17 uur
O.L.V.-kerk Aarschot
Toegang: €5

Op zondagnamiddag neemt stadsgids Marc Dillen je mee naar de O.L.V.-kerk. Het hoogtepunt van zijn rondleiding is een bezoek aan de Vredesbeiaard.

Info en tickets via www.hetgasthuis.be.
Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt.