Jongeren geven hun mening over nieuw skatepark

Gepubliceerd op donderdag 23 februari 2023
Het skatepark op de Demervallei krijgt binnenkort een opknapbeurt en op termijn komt er zelfs een gloednieuw skatepark op de Laaksite. Daar moeten we natuurlijk onze jongeren bij betrekken. Hun mening telt, want zij zullen er het vaakst tijd spenderen.
 
Op woensdag 22 februari hielden we in Jeugdcentrum De Klinker een participatiemoment over een nieuw skatepark. Enkele fervente skaters brainstormden over hoe hun ideale skatepark eruit zou zien. 
 
Sem is 16 jaar en komt uit Aarschot. Hij licht graag al een tipje van de sluier en vertelt over enkele ideetjes die naar boven zijn gekomen tijdens het participatiemoment:
 
"Ons idee was om van het skatepark aan De Klinker een 'beginnerspark' te maken. Voor de Laaksite zien we het groter: een grandioos park dat ook volk van buiten Aarschot uitnodigt. We bespraken de omgeving van het skatepark: het belang van schaduw en verlichting. En niet te vergeten: een plekje waar een barbecue staat, zodat we wat vlees kunnen bakken om tussen het skaten door onze honger te stillen." 
 
Benieuwd naar welke ideeën er verder uit de bus zijn gekomen? Je leest het hieronder. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
 
  • Skaters willen een uitgebreide aanloopplaats. Skaters groepen daar samen en dat versterkt sociaal contact.
  • De skaters vinden het belangrijk dat het skatepark aan de Klinker toegankelijk is voor alle jongeren, voornamelijk voor de lokale jeugd.
  • Het skatepark aan de Laaksite mag een uitdagender karakter krijgen en zo een bovenlokale uitstraling krijgen. 
  • De skaters vinden het ook belangrijk dat er voldoende vuilbakken aanwezig zijn. 
  • Tot slot vinden ze het belangrijk dat er een fietsenstalling vlak bij het skatepark is. 

Kon jij er niet bij zijn maar heb je wel nog een leuk idee? Je hebt nog tot 6 maart om dat door te geven via https://forms.gle/PPPET7gmcCDDqhdC8.