Jeugdcentrum De Klinker pakt uit met speelkaart van Aarschot en de deelgemeenten

Gepubliceerd op donderdag 13 februari 2020
Dat kinderen graag buitenspelen wist De Klinker al langer. De laatste jaren investeerde de stad fors in aantrekkelijke speelplekken. Kinderen werden telkens bevraagd over hoe deze speelplekken eruit moesten zien. In samenwerking met tekenaar Eva Mouton ontwikkelde de stad nu een speelkaart.

Op deze kleurrijke speelkaart ontdek je waar de speelplekken in Aarschot zich bevinden. Je kan de speelkaart downloaden op de website van jeugdcentrum De Klinker. De papieren versie kan je verkrijgen bij de verschillende stadsdiensten: het stadhuis, jeugdcentrum De Klinker, de sportdienst, de bib, het cultuurcentrum, het Sociaal Huis… Bij de papieren versie zitten ook stickertjes waarmee kinderen op hun speelkaart kunnen aanduiden waar ze wonen, waar hun school is en waar ze het liefst spelen.

Ga op avontuur met de speelkaart

We hopen dat de kinderen dankzij de speelkaart nog meer zin zullen hebben om erop uit te trekken en alle speelplekken in Aarschot en de deelgemeenten te ontdekken.

Buitenspeeldag 2020

Op woensdag 22 april vindt de jaarlijkse Buitenspeeldag plaats. Op vier locaties in de stad kunnen kinderen zich volledig laten gaan. Ze kunnen terecht op de Grote Markt, in het Stadspark, aan de Orleanstoren en in Meetshovenbos. Binnen blijven heeft die dag toch geen zin: de schermen op de tv-zenders voor kinderen kleuren zwart.

In samenwerking met verschillende sportclubs heeft de stad een leuk aanbod klaar. Elk kind zal aan zijn of haar trekken komen. En leuk om te weten: de Grote Markt wordt dit jaar omgetoverd in een avontuurlijk pirateneiland. 

Een cadeautje voor de kleine avonturiers

In de aanloop naar Buitenspeeldag verstopt De Klinker vanaf maart op acht verschillende speelplekken schatkisten. In elke schatkist zit een ponsstempel waarmee kinderen hun speelkaart kunnen ‘ponsen’. Als ze hun speelkaart met vijf verschillende ponsstempels meenemen naar de Buitenspeeldag, krijgen ze een leuk cadeautje (te verkrijgen aan de infostand op de Grote Markt, euhm we bedoelen natuurlijk het pirateneiland).

Artuur speelt

Artuur, de mascotte van onze kind- en jeugdvriendelijke stad raadt alle kinderen aan om zeker eens op de volgende speelplekken te gaan kijken:

  • Speelschip (Stadspark)
  • Skatepark (De Klinker)
  • Speelparcours Demervallei
  • Fabiolaplein
  • Boomhut Molendreef
  • Speelterrein de Stapsteen (Rillaar)
  • Speeldernis Meetshovenbos
  • Speelbos Gijmelbergbos

Veel speelplezier!