Infosessie Aarschotse energiegemeenschap

Gepubliceerd op dinsdag 14 november 2023
De stad Aarschot ging in zee met de Energiecoöperatie Oost-Brabant (ECoOB). Daardoor kunnen we nu niet alleen zelf duurzame en goedkope energie opwekken, we kunnen de financiële voordelen ook laten terugvloeien naar de Aarschottenaren. Interesse? Kom dan naar de infosessie op 29 november!

Groene energie wordt in Aarschot dus, net zoals witloof en Hagelandse wijn, een streekproduct. Het wordt lokaal opgewekt op de daken van onder meer de Stadsfeestzaal en Jeugdcentrum De Klinker, maar ook lokale organisaties, bedrijven en scholen. Vervolgens wordt het ook lokaal verbruikt. De voordelen gaan naar de Aarschotse organisaties en bedrijven door een lagere energiefactuur. Ook de inwoners van Aarschot doen hun voordeel via de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van de installaties en hiervoor een financieel dividend te ontvangen, naast gratis persoonlijk energetisch advies.

Infosessie op 29 november

Hoe je zelf lid kan worden van de Aarschotse energiegemeenschap verneem je in detail tijdens de infosessie op woensdag 29 november om 20 uur in CC Het Gasthuis (Gasthuisstraat 22).

Inschrijven voor de infosessie

Klik hier voor meer info over de Aarschotse energiegemeenschap.