Info voor UiTPAS partners / verenigingen

Handleiding voor UiTPAS partners

Onderaan deze pagina kan je de handleiding voor UiTPAS partners downloaden.

Kan een sportclub, vereniging of commerciële aanbieder UiTPAS partner worden?

Ja. Elke organisator van vrijetijdsactiviteiten die de afspraken aanvaardt, kan UiTPAS aanbieden aan zijn publiek. Er zijn nu al meer dan 2.300 aanbieders die UiTPAS aanvaarden waaronder kleine bioscopen, zwembaden, jeugdbewegingen, kunstacademies, voetbalclubs, theaters en meer.

Elke organisator moet enerzijds de mogelijkheid geven aan het publiek om punten te sparen én anderzijds het kansentarief toekennen aan wie er recht op heeft.

Let op!

Deze fase van het UiTPAS project voor Aarschot is op dit moment nog niet actief. We beginnen met het stadsaanbod (anno 2020-2021), zullen het systeem nauwgelet monitoren en op regelmatige tijdstippen evalueren in overleg met de vzw Publiq die door de Vlaamse overheid aangesteld is voor de ontwikkeling van dit project.

We hopen snel met het Aarschotse verenigingsleven (cultuur, jeugd en sport) aan de slag te kunnen gaan. Maar we beseffen dat we in het bijzonder met de sportverenigingen een besprekingstraject moeten doorlopen zodat het draagvlak voldoende groot is. De stad Aarschot zal geen enkele vereniging tot toetreding dwingen, maar zal elke instap in de mate van het mogelijke steunen.

Pas wanneer de opstartfase bij de stadsdiensten voldoende ge├»mplementeerd is én de fase van het Aarschotse verenigingsleven ook effectief vorm gekregen heeft, zal het stadsbestuur een mogelijke regio-uitbreiding onderzoeken. Onze buurgemeentes zijn vrij om te bepalen of ze al dan niet een UiTPAS in hun stad of gemeente invoeren. Uiteraard kunnen onze buurgemeentes en -steden zich altijd bij een andere UiTPAS ‘centrumstad’ aansluiten, maar weten dat ze zich slechts tot één UiTPAS stad of regio kunnen aansluiten. Dit aspect heeft uiteindelijk vooral invloed op de werking van de UiTPAS met kansentarief want de ‘gewone’ UiTPAS kan iedereen overal waar het in Vlaanderen bestaat, gebruiken. Het spreekt voor zich dat een regiowerking duidelijke voorwaarden en afspraken vereist.┬á

Veelgestelde vragen over de UiTPAS

https://www.publiq.be/nl/projecten/uitpas/veelgestelde-vragen-over-uitpas

Bent u tevreden met de info op deze pagina?