Huisdierensticker

Aarschottenaren kunnen in het stadhuis en de Stedelijke Openbare Bibliotheek gratis een huisdierensticker verkrijgen. Die laat de hulpdiensten in één oogopslag weten welke huisdieren er in een woning aanwezig zijn. Met de uniforme sticker van de Vlaamse overheid wil Aarschot dierenlevens redden bij woningbranden.

Uniforme Vlaamse huisdierensticker

De uniforme Vlaamse huisdierensticker is een sticker waarop staat hoeveel en welke huisdieren je hebt. De sticker wordt zichtbaar aan een raam gehangen zodat de hulpdiensten weten welke dieren zich in de woning bevinden.

Dierenlevens redden

De huisdierensticker maakt het werk van de hulpdiensten makkelijker. Elk jaar zijn verschillende huisdieren het slachtoffer van een woningbrand, CO2-vergiftiging of wateroverlast. Omdat de brandweer niet altijd weet hoeveel huisdieren er aanwezig zijn in een woning, kunnen de dieren vaak niet op tijd gered worden. Met de huisdierensticker moet daar verandering in komen.

Initiatief Vlaamse overheid

Het is de Vlaamse overheid die de huisdierenstickers aanbiedt aan verschillende Vlaamse steden en gemeenten. Aarschottenaren kunnen ze dus gratis ophalen in het stadhuis en in de Stedelijke Openbare Bibliotheek.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?