Harry geeft archeologische geheimen prijs

In het centrum van Aarschot gebeuren momenteel archeologische opgravingen op het stuk grond waar tot voor kort de bekende winkel Haute Couture Harry stond. Er zijn al sporen gevonden uit de 16e eeuw, maar de archeologen hopen dat ze nog verder terug kunnen gaan in de tijd.

Stadsarcheologe Griet Beldé leidt sinds begin deze week de opgravingen in de Martelarenstraat. "We gaan laag per laag op zoek naar de geschiedenis van de stad. We hebben al recente kelders gevonden, van het huizenblok dat hier tot voor kort stond. Maar we hebben ook al oudere sporen van een woningblok uit de zestiende eeuw, waar ook een brouwerij in gehuisvest was.

Hoe dieper we graven, des te meer gaan we terug in de tijd", zegt Beldé. "We hopen dus zeker nog restanten te vinden uit de 12de eeuw. Dat is de periode waarin de stad is ontstaan." Grote ontdekkingen zijn er nog niet gebeurd. Maar dat vindt Griet Beldé niet erg. "Alles wat we vinden, zijn kleine puzzelstukjes die samen de geschiedenis van de stad maken. We hebben trouwens nog een week tijd om onze opgravingen te doen. Wie weet wat we nog vinden?"

Bron: VRT NWS

Bent u tevreden met de info op deze pagina?