Groepscursus thema angst

Heb je vaak last van een snel kloppend hart, een snelle ademhaling, een druk op je borst? Maak je je zorgen en gaan er dan heel veel gedachten door je hoofd? Staan je spieren vaak gespannen op verschillende momenten van de dag? Dit kan betekenen dat jij je angstig voelt. 

Wil je graag je eigen gevoelens van angst begrijpen? Vanwaar die gevoelens komen en hoe je daarmee kan omgaan? 

In het Huis van het Kind start in mei 2024 een groepscursus rond het thema angst voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Data

Dinsdag 7 mei, 21 mei, 4 juni en 18 juni 2024

Prijs?

10 euro voor de hele groepsreeks

Wie begeleidt de groepscursus?

Tahnee is eerstelijnspsycholoog en psychotherapeut en is verbonden aan het Huis van het Kind om mensen laagdrempelige psychologische hulp te bieden. Ze begeleidt de groepscursus samen met haar collega Alexandra, ook eerstelijnspsycholoog en psychotherapeut. 

Er wordt gewerkt met concrete oefeningen waarin je je lichaam leert aanvoelen en hoe je jouw lichaam kan ontspannen. Samen maken we zo angstgevoelens minder eng. 

Waarom een cursus in groep? 

  • Een groep zorgt voor verbinding tussen de deelnemers: dit gebeurt automatisch en heel snel binnen een groep.
    Je merkt dat je niet alleen bent met wat je voelt en denkt, maar dat er ook andere mensen zijn die dit ervaren en samen rond dit thema willen werken om zich beter in hun vel te voelen. 
  • Ondersteuning: we luisteren binnen een groep op een open en niet-oordelende manier naar elkaar. Het is heel leerrijk om te zien en horen hoe andere mensen omgaan met angst. Ook al is elk verhaal uniek, je zal dingen erkennen bij elkaar en zo steun ervaren.
  • Leren met en van elkaar: elke deelnemer heeft kennis en ervaring die waardevol is in een groep. Tahnee en Alexandra zorgen mee voor een veilige en ondersteunende omgeving en werken met oefeningen en methodieken om de groep te ondersteunen. 
  • Opbouwen van een sociaal netwerk: de deelnemers bouwen een nieuw klein netwerk van mensen op. We hebben ook aandacht voor het uitbouwen van het sociaal netwerk door het uitwisselen van leuke initiatieven in de buurt, welke ondersteuning er nog bestaat.

Vragen?

Neem gerust contact op met Tahnee of Alexandra:
Tahnee: tahnee@gloed-samen.be - 0476 23 68 08
Alexandra: khrabraya@hotmail.com - 0494 16 48 90

Je mag zeker ook iemand binnen het Huis van het Kind aanspreken om je contactgegevens door te geven. Dan nemen Tahnee en Alexandra graag contact met jou op. 

Bent u tevreden met de info op deze pagina?