Groeibabbels

Ouders kunnen 2 keer per maand gratis deelnemen aan de groeibabbels in het Huis van het Kind. Ze kunnen dan ook al hun vragen rond ouderschap stellen. De groeibabbels vinden telkens plaats op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur.

Check de Facebookpagina voor de volgende data.

Wat is een groeibabbel?

De groeibabbels brengen ouders dichter bij elkaar. In een groepsgesprek luisteren we naar elkaar, we normaliseren, verbinden en adviseren. We kunnen over alle thema's praten die met het ouderschap en opvoeding te maken hebben:

 • Opvoedingsvragen:
  "hoe ga ik om met bepaalde emoties die mijn kind ervaart?", "hoe kan je een kind verwennen?"...
 • Relationele vragen:
  "de intimiteit met mijn partner is niet meer hetzelfde nu er kinderen zijn, hoe kunnen we hiermee omgaan?"
 • Psychologische vragen:
  "ik ben een deel van mezelf kwijt sinds ik ouder ben geworden, hoe kan ik hier verandering in brengen?"
 • Praktische vragen:
  over veilig samen slapen, borstvoeding, zelfzorg...

Groepsgesprek

Kinderen groeien, maar ook ouders groeien in het ouderschap. Het kan soms deugd doen om hier met andere (groot)ouders over te praten, ervaringen uit te wisselen en te ventileren. Want ouderschap en opvoeding zijn allesbehalve makkelijk. 

Het groepsgesprek met de aanwezige ouders wordt geleid door professionele hulpverleners:

 • Els Heremans woont samen met haar man en twee jongvolwassen zonen in Ourodenberg. Ze is werkzaam als pediatrisch verpleegkundige op niet-intensieve neonatologie. In 2018 startte ze in bijberoep als nestcoach voor ouder. Ze begeleidde daarbij (jonge) ouders bij ontspullen, 'ont-moeten' en ontspannen. Vorig jaar behaalde ze het certificaat van perinatale coach aan de KDG Hogeschool in Antwerpen. Ze werkt samen met de groepspraktijk Huis Peonia in Herselt.
 • Silke Van Strubarq woont in Aarschot, samen met haar man en 2 zoontjes. Ze werkt als psychopedagogisch werker bij het CLB in Aarschot. Vorig jaar behaalde ze, samen met Els, haar postgraduaat perinatale coach. Sinds het behalen van dat diploma begeleidt ze als zelfstandige in bijberoep ouders met opvoedingsvragen.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?