Generatie Rookvrij

Elke week beginnen in ons land honderden kinderen te roken. Ze spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren hun gedrag. Ook rookgedrag: zien roken doet dus roken.
Generatie Rookvrij wil dit een halt toeroepen. Het doel: kinderen die nu geboren worden rookvrij laten opgroeien. Als we ervoor zorgen dat rookvrij de norm wordt, zullen kinderen en jongeren weerbaarder worden en minder snel geneigd zijn zelf een sigaret op te steken. De slagzin ‘Zien roken, doet roken. Rook of damp daarom niet in het zicht van kinderen.’ vat dit dan ook perfect samen.

De stad Aarschot draagt ook een steentje bij tot een rookvrije toekomst voor onze kinderen en jongeren. Voor het einde van dit jaar maakt het bestuur in samenwerking met de welzijnsraad en Logo Oost-Brabant het terrein aan het stadhuis rookvrij. In 2021 gaan ze nog een stap verder. In samenwerking met jeugdcentrum De Klinker zullen dan ook verschillende speel- en sportterreintjes in Aarschot en de deelgemeenten rookvrij gemaakt worden. In juli 2019 werd de speeltuin van Sport- en Speeltuinen Bekaf al rookvrij gemaakt. De rookvrije plekken worden aangeduid met duidelijk signalisatiemateriaal en we vragen dan ook aan iedere bezoeker om daar niet meer te roken.

Zo gaan we in Aarschot alvast samen op weg naar een rookvrije toekomst. En dat is goed voor iedereen! Jouw bijdrage? Niet roken in de buurt of het zicht van kinderen en jongeren.

Meer informatie of zelf aan de slag? www.generatierookvrij.be

Bent u tevreden met de info op deze pagina?