Generatie Rookvrij

Elke week beginnen in ons land honderden kinderen te roken. Kinderen spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren hun gedrag. Helaas ook rookgedrag. Zien roken doet dus roken.

Generatie Rookvrij wil dit een halt toeroepen. Het doel: kinderen die nu geboren worden rookvrij laten opgroeien. Als we ervoor zorgen dat rookvrij de norm wordt, zullen kinderen en jongeren weerbaarder worden en minder snel geneigd zijn zelf een sigaret op te steken. De slagzin ‘Zien roken, doet roken. Rook of damp daarom niet in het zicht van kinderen.’ vat dit perfect samen.

Rookvrij spelen in Aarschot

De stad Aarschot draagt ook een steentje bij tot een rookvrije toekomst voor onze kinderen en jongeren. Alle speelterreinen in Aarschot en de deelgemeenten zijn rookvrij. Daarnaast zijn ook de zones aan het stadhuis, sportcentrum Demervallei, Huis van het Kind en de bib en het museum rookvrij.

De rookvrije plekken worden aangeduid met duidelijk signalisatiemateriaal. We vragen aan elke inwoner en bezoeker om op die locaties niet te roken in het bijzijn of het zicht van kinderen en jongeren.

Zo gaan we in Aarschot alvast samen op weg naar een rookvrije toekomst. En dat is goed voor iedereen!

Het project 'Generatie Rookvrij' wordt in Aarschot getrokken door Jeugdcentrum De Klinker en Dienst Samenleven in samenwerking met Welzijnsraad Aarschot en Logo Oost-Brabant.

Wij willen rookvrij opgroeien!

Spelende kinderen en roken gaan niet samen. En sportende kinderen en roken evenmin! Toch wordt er nog op plaatsen waar veel kinderen komen gerookt. Generatie Rookvrij wil speelterreinen, sportclubs en jeugdbewegingen aanmoedigen om hun terreinen rookvrij te maken.

Meer informatie 

Meer informatie of zelf aan de slag? www.generatierookvrij.be.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?