Fietsroutekaart

De fietsroutekaart toont de beste fietswegen in Aarschot. Fietsers kunnen zo een veilige route uitstippelen naar bijvoorbeeld de school of de sportclub. Ze krijgen ook info over gevaarlijke kruispunten op hun weg.

Fietsroutekaart

De fietsroutekaart kwam tot stand na een samenwerking tussen inwoners, verschillende stadsdiensten, scholen, de Fietsersbond en het burgerinitiatief ‘Tournée Pedalle’. Via onder meer een online enquĂȘte, die eerder dit jaar bijna 200 keer werd ingevuld, kon het stadsbestuur aandachtspunten rond fietsen in de stad in kaart brengen. Aan de hand van die informatie kreeg de stad een beter beeld van onder meer de gevaarlijke wegen of onveilige kruispunten op routes van en naar de stad.

Veilige fietsroutes

De kaart is vooral gericht op ouders en jongeren die zelfstandig leren fietsen. Zo staan de veilige routes aangegeven, maar ook de gevaarlijkere kruispunten. Alle Aarschotse scholen, maar ook vrijetijdsbestemmingen als het jeugdcentrum of sportterreinen, zijn aangeduid op de kaart. Op die manier kunnen de jongeren en hun ouders een persoonlijke en veilige route uitstippelen naar een bestemming naar keuze.

Gratis kaart

De fietsroutekaart kan gratis worden opgehaald aan de onthaalbalie in het stadhuis.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?