Fase 1 van werkzaamheden langs Ter Heidelaan en Duracell-rotonde starten op 1 oktober

Gepubliceerd op woensdag 23 september 2020
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 1 oktober 2020 met de eerste fase van de werkzaamheden langs de Duracell-rotonde en de Ter Heidelaan (R25). Wegen en Verkeer start met riolerings- en wegenwerken.

Begin dit jaar communiceerde Wegen en Verkeer dat de werkzaamheden uitgesteld werden tot de zomer van 2020, omdat er overleg nodig was met de lokale besturen over de fasering van de werken en de minderhinder-maatregelen.

Volgens de aangepaste planning liepen de voorbereidingen van de nutsbedrijven tot begin oktober. In oktober start Wegen en Verkeer met de riolerings- en wegenwerken, die ongeveer één jaar zullen duren. Samen met de gemeentebesturen heeft Wegen en Verkeer er alles aan gedaan om tot een planning en een uitvoeringsmethode te komen die de hinder zoveel mogelijk beperkt. Op maandag 29 juni kregen de ondernemers met vestigingen in de werfzone de kans om vragen te stellen via het online infomoment.

Wegen en Verkeer werkt tot najaar 2021

In oktober start Wegen en Verkeer met riolerings- en wegeniswerken die ongeveer één jaar zullen duren. Met dit project wil Wegen en Verkeer de rotonde beter bestand maken tegen het zwaar verkeer en de Ter Heidelaan veiliger maken voor auto’s en fietsers. Zowel de rotonde als de drie armen ervan, krijgen een aantal meter doorgaand gewapend beton als nieuw wegdek. Doorgaand gewapend beton kan meer kracht opvangen van draaiend verkeer met minder spoorvorming als gevolg. Dit moet de rotonde sterker maken. Daarnaast vernieuwt Wegen en Verkeer het wegdek van de Ter Heidelaan en maakt het de gewestweg veiliger voor autoverkeer, door een aanpassing van de bocht tussen de Kleine Mechelsebaan en de Liersesteenweg. Fietsers krijgen over de volledige lengte van de projectzone gescheiden fietspaden.

Gewijzigde verkeerssituatie

Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van de Duracell rotonde naar de Liersesteenweg. De wegomleiding gaat via de Nieuwlandlaan en Nijverheidslaan. Bedrijven die tussen de rotonde en de Nijverheidslaan gelegen zijn kunnen de Ter Heidelaan nog gebruiken.

Er wordt een afsluiting geplaatst over de hele breedte van de straat in de Ter Heidelaan, net voor het kruispunt met de Nijverheidslaan. Het verkeer uit de Liersesteenweg en het verkeer uit Nijverheidslaan moet de nieuwe rijbaan over het perceel van Duracell volgen. De verkeerslichten op het kruispunt Ter Heidelaan en Nijverheidslaan worden uitgezet, omdat er geen kruisende bewegingen meer zullen zijn. Deze gewijzigde verkeerssituatie geldt tot het einde van het jaar.

Meer info?

Meer informatie over de fasen en de omleidingen voor het verkeer vind je op www.wegenenverkeer.be/terheidelaan.