Digitale bewonerskaarten

Gepubliceerd op dinsdag 27 juni 2023
Vanaf 1 juli 2023 hoeven Aarschottenaren hun bewonerskaart om te parkeren niet meer fysiek aan de voorruit van hun wagen te plakken. Parkeerbeheerder Streeteo schakelt over op een digitale versie van deze parkeerkaart.

Overschakeling op digitaal
Je hoeft voor deze overschakeling zelf niets te ondernemen. Iedereen die momenteel een bewonerskaart heeft, zal automatisch naar een digitale bewonerskaart overstappen. De digitale parkeerkaart is dan actief op hun nummerplaat. Als de parkeerwachter een nummerplaat controleert die verbonden is aan een digitale bewonerskaart, krijgt hij de melding dat er sprake is van geldig parkeerrecht en hoeft hij verder niets te doen.


Verder verandert er niet veel. De aanvraag- en verlengprocedure blijft hetzelfde. Er wordt vanaf nu gewoon geen fysieke parkeerkaart meer afgegeven of opgestuurd. Wie nu al een geldige fysieke bewonerskaart heeft, kan er dus voorlopig nog voor kiezen om die nog te gebruiken tot de kaart moet verlengd worden.


Opvolgen via E-loket
Wie de bewonerskaart aanvraagt of verlengt via het E-loket, kunnen vanaf nu daar de geldigheid van hun kaart opvolgen. Wie nog niet gebruikmaakt van het E-loket krijgt een standaard sjabloon dat we na fysiek bezoek of via e-mail kunnen bezorgen, met daarop de geldigheidsdatum van hun parkeerkaart.


Binnenkort ook voor werknemerskaarten
In de nabije toekomst schakelen we ook voor de werknemerskaarten over op de digitale versie. Houd zeker de kanalen van de stad Aarschot in de gaten voor meer updates daarover.