Social media

Diestsesteenweg (N10): vervangen klinkers door asfaltlaag aan kruispunten met Langestraat en Kapelleke

Gepubliceerd op vrijdag 30 augustus 2019
Wegen en Verkeer voert vanaf 9 september werken uit op de Diestsesteenweg ter hoogte van de Langestraat en vanaf 19 september ter hoogte van Kappeleke/Waterhof.

Wat?

  • Uitbreken van bestaande klinkerverharding.
  • Opbouw nieuwe fundering wegdek.
  • Heraanleg wegdek door middel van een asfaltlaag.

Wanneer?

De werken op de Diestsesteenweg ter hoogte van de Langestraat starten op maandag 9 september (geschatte uitvoeringstermijn van 10 werkdagen). Ter hoogte van Kapelleke/Waterhof wordt er volgens de huidige planning gewerkt vanaf donderdag 19 september (geschatte uitvoeringstermijn van 15 werkdagen).

Hinder en omleidingen

De Diestsesteenweg blijft tijdens de werken steeds open. Verkeer kan zowel tijdens de werken ter hoogte van de Langestraat als tijdens de werken ter hoogte van Kapelleke/Waterhof beurtelings de werfzone passeren door middel van tijdelijke verkeerslichten. Voor fietsers en voetgangers is er ook steeds doorgang mogelijk.

De Langestraat, Kapelleke en Waterhof worden tijdens de werken ter hoogte van de respectievelijke kruispunten met de Diestsesteenweg volledig afgesloten voor verkeer. Voor plaatselijk verkeer voorziet Wegen en Verkeer omleidingen. Voor wie in de Langestraat moet zijn is dat via de Molendreef. Om Waterhof te bereiken is er een omleiding voorzien via de Molendreef en de Jozef Van Thielstraat (de paaltjes aan de garages in de Jozef Van Thielstraat worden tijdelijk weggenomen). Kapelleke is toegankelijk via de Schoonderbeukenweg.

Bereikbaarheid woningen

Gedurende de werken is er een volledig parkeerverbod in de werfzone. De inritten van omwonenden in de werfzone zullen tijdens de werken ook niet (altijd) toegankelijk zijn.

Meer info? 

Heb je vragen over deze werken? Aarzel niet om AWV te contacteren op volgend adres: www.wegenenverkeer.be/contactformulier of via het telefoonnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: 016 66 57 50.

Actuele informatie over deze werken kan je terugvinden op de website: www.wegenenverkeer.be/aarschot.