Social media

De Zomer van Aarschot

Aarschot pakt uit met een zomer vol evenementen in en rond de stad. Van eind juni tot begin september wordt de stad omgetoverd tot een zomers paradijs waar zowel jong als oud terechtkan voor tal van belevenissen. Neem zeker eens een kijkje op www.zomervanaarschot.be.

Het zomerprogramma van de stad Aarschot is een combinatie van enkele vaste waarden en zomerse evenementen. Op vrijdag 23 juni trapt De Klinker de zomer af met het What’s Summer Foam Festival. Van vrijdag 7 tot zondag 9 juli vindt het jaarlijks stadsfestival Fundays plaats met op zondag een optreden van de populaire boysband Get Ready. Fans van bluesmuziek worden op de Nationale Feestdag in het Stadspark verwacht voor Roots in het Park.

Van 4 tot 6 augustus strijken foodtrucks met hun heerlijke specialiteiten neer in het Stadspark voor het Hap Foodtruckfestival. Op vrijdag 11 augustus kan iedereen meebrullen met bekende meezingers tijdens Aarschot Zingt en op 12 augustus opent Zomerbar Kamp A. Je kan er genieten van heerlijk frisse zomerdrankjes. Op zondag 13 augustus worden de benen ingesmeerd voor de jaarlijkse Fietseling.

Naar aloude traditie wordt Aarschot op 15 augustus ondergedompeld in de feeërieke sfeer van de Sint-Rochusverlichting. Van 15 tot 28 augustus staan er tal van optredens en andere activiteiten op het programma van het Festival van de Verloren Onschuld. Aarschot Kermis vindt dit jaar plaats van 19 tot 29 augustus, met op vrijdag 25 augustus het muzikaal vuurwerk.

Op vrijdag 1 september is het rocken geblazen met Aarschot Rockt en op 9 september sluiten we de zomer af met een picknick in de Museumtuin.

De hele zomer zijn er in Aarschot en haar deelgemeenten ook tal van Speelstraten, buurtfeesten, sportkampen, Grabbelpas en Vakantieclub.

Ontdek het zomerprogramma op www.zomervanaarschot.be