Social media

Dag van de Rebel

Gepubliceerd op maandag 13 mei 2019
Op zondag 26 mei van 14 tot 18 uur vindt het kindercultuurfestival plaats, een hoogdag voor kinderen van 3 tot 12 jaar met workshops, circusvoorstellingen, muziek, spel en veel meer. Allemaal overgoten met een rebels sausje.

Dag van de Rebel is een samenwerking van verschillende partners: jeugdcentrum De Klinker, Huis van het Kind, dienst Welzijn, cultuurcoördinatie en CC Het Gasthuis. Het evenement is gratis en vindt plaats in het stadspark van Aarschot, op het kerkplein en op de Grote Markt.

Programma

Tijdens deze editie hebben we weer heel wat leuke activiteiten in petto: springkastelen, rebelse make-over, knuffelkunst, kinderpaintball, bouwspeelplaats, straattheater en veel meer. Ook de allerkleinsten kunnen zich uitleven in een peuterspeelpunt. We sluiten de dag af met een leuke rebelse kinderstoet en muzikale afsluiter op de Grote Markt.

  • 14 uur: start activiteiten
  • 16.45 uur: verzamelen voor de kinderstoet aan het kerkplein
  • 17 uur: einde activiteiten en start kinderstoet
  • 17.30: afsluiter op de Grote Markt
  • 18 uur: einde

Kinderstoet

Als afsluiter van Dag van de Rebel trekken we met een feestelijke kinderstoet doorheen de stad. Met de kinderstoet willen we op een leuke manier laten zien dat kinderen ook een plekje verdienen in de stad. Het is een kleurrijke stoet met vooraan een groot piratenschip, leuke pamfletten, muziek en vooral kinderen! De percussiegroep Molotov van Cirkus in beweging trapt de stoet in gang en zorgt voor een feestelijke tint.

Stap mee in de stoet. Kom verkleed en neem je potten en pannen mee. 

Bereikbaarheid

Kom je met de fiets? Er is een fietsenparking voorzien aan het stadhuis, naast het Stadspark.

Kom je met de auto? Je kan parkeren op parking Centrum in de Demervallei of aan het station (gratis op zondag).

Meer informatie?

Jeugdcentrum De Klinker

www.jcdeklinker.be

https://www.facebook.com/events/2312104825729169/