Coronalert App

Corona-app ‘Coronalert’

Coronalert is een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan. De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft, zelfs als je hem of haar niet persoonlijk kent. Coronalert draagt zo bij tot een snellere, krachtige contactopsporing. 

Hoe installeer je Coronalert? 

  1. Download de app via je gebruikelijke app store. 
  2. Installeer de app en geef je toestemming om Bluetooth te gebruiken. 
  3. Check regelmatig je meldingen; zo bescherm je jezelf en de anderen. 

 

Hoe werkt Coronalert?

Was je in contact met een besmet persoon? Zat je bijvoorbeeld samen op de trein, op de metro of op café? Was de afstand minder dan 1,5 meter en duurde het contact langer dan 15 minuten? Dankzij Coronalert kun je dan automatisch een waarschuwing krijgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Je weet niet wie het is en niet waar of wanneer er contact was, maar wel dat er een risico op besmetting is. Je gaat dan best preventief in quarantaine en laat je testen.

Testresultaat raadplegen 

Laat je een coronatest afnemen? Dan kan je het resultaat direct op je smartphone ontvangen. Zo ben je meteen op de hoogte en kan je sneller je voorzorgen nemen om anderen te beschermen als je positief test. Laat de code van je app registreren wanneer de arts de test voorschrijft, of voer zelf je testcode in. 

Meer info

Voor meer info surf je naar https://coronalert.be/nl/.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?