Sport en corona

Code oranje sportsector

Informatie van het Crisiscentrum

Vanaf woensdag 14 oktober schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden tijdelijk verboden worden voor iedereen boven 12 jaar. Voor sporters onder 12 jaar verandert er op dat vlak niets. De kleedkamers en douches sluiten, behalve in zwembaden.

De sportkantines zijn open en volgen de richtlijnen van de horeca. Publiek is toegelaten op sportactiviteiten conform de bepalingen daarover in het Ministerieel Besluit en de toepassing van het Covid Event Risk Model (CERM).

Tijdens de herfstvakantie kunnen sportkampen doorgaan in kleinere groepen, volgens de protocollen die gelden voor alle jeugdkampen.

De verstrengde maatregelen worden na de herfstvakantie opnieuw geëvalueerd. 

Meer informatie over de kleurencodes voor sport.

Stedelijk Sportcentrum Demervallei

De sporthal is geopend, maar je moet steeds reserveren via sportdienst@aarschot.be. Het zwembad is ook geopend. Om te zwemmen reserveer je via 016 56 11 25 (zie hierboven bij stedelijk zwembad). Het dragen van een mondmasker is verplicht in het gebouw, maar niet tijdens het sporten.

In het Stedelijk Sportcentrum Demervallei zijn de kleedkamers en douches gesloten vanaf woensdag 14 oktober. Enkel de kleedkamers en douches van het het zwembad blijven geopend. Trainingen met personen die ouder zijn dan 12 jaar moeten contactloos doorgaan. De competitiewedstrijden (+12 jaar) van basketbal, volleybal, futsal en zaalvoetbal worden stilgelegd. Tafeltennis op provinciaal en Vlaams niveau gaat door.

Alle verenigingen die een reservatie hebben in de sporthallen Demervallei, Bekaf Noord en KAMSA ontvangen deze richtlijnen van de Sportdienst. Indien nodig kunnen reservaties worden aangepast.

Ook voor outdoorsporten zijn kleedkamers en douches gesloten vanaf woensdag 14 oktober. Publiek is toegelaten bij outdoorsporten (niet bij indoorsporten), maar moet een mondmasker dragen.

Kantines sluiten 30 minuten na sportactiviteit

De gouverneur van Vlaams-Brabant voegt hieraan toe via een besluit (zie download onderaan pagina) dat alle kantines van sportclubs, met inbegrip van drankstanden, moeten sluiten ten laatste 30 minuten na het beëindigen van de sportactiviteiten. Er zijn uitzonderingen, namelijk wanneer de gemeentelijke overheid hier een ander sluitingsuur oplegt na overleg met de gouverneur en wanneer de kantine over een toelating 1.1 van het FAVV beschikt.

Wat als een lid van de sportclub besmet is?

Wat met de andere leden als er een lid van de club besmet is met COVID-19? Hieronder kan je de beslissingsboom en een begeleidende brief voor leden downloaden.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?