Social media

Brug over Demer op Oostelijke Ring (R25) afgesloten in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 oktober

Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de volledige brug over de Demer op de Oostelijke Ring op de R25/N10 in Aarschot. In het kader van deze werken wordt de brug in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 oktober volledig afgesloten voor een vijzelactie.

De brug over de Demer wordt in de nacht van vrijdagavond 4 oktober (20 uur) op zaterdagochtend 5 oktober (5 uur) voor de vierde en laatste keer 10mm opgetild en omhoog gevijzeld. In maart, juni en augustus werd de brug al drie keer omhoog gevijzeld tijdens de onderhoudswerken. Wegen en Verkeer is sinds maandag 12 augustus gestart met de tweede fase van de renovatie van de brug, waarbij er in de richting van Rillaar wordt gewerkt. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden volgens de huidige planning de laatste werken - waaronder het herasfalteren en belijnen van de brug - midden oktober afgerond. 

Omleiding

 

Extra omleidingstip voor weggebruikers die vanuit Rillaar Aarschot-centrum binnen willen rijden tijdens de nacht afsluiting van de brug: Parking Demervallei is langs de kant van Rillaar nog steeds bereikbaar. Vanuit deze parking is een verdere lokale omleiding aangeduid door de aannemer en kan men wegrijden via de Diestsestraat, de Schoonhovendreef en Tieltsebaan richting Rillaar. Autoverkeer gebruikt tijdens de nacht dat de brug over de Demer gesloten is dezelfde omleiding als het vrachtverkeer (zie kaart hierboven).

Meer info?

www.wegenenverkeer.be