Blue-bike

Voor 1,15 euro/dag doorkruis je Aarschot met een Blue-bike

De stad Aarschot wil een fietsvriendelijke en vooral leefbare stad zijn. Daarom stimuleert ze haar inwoners en bezoekers om het openbaar vervoer te combineren met een verplaatsing per fiets. Hoe? Door 1 euro bij te dragen aan elke Blue-bikerit in Aarschot. De Vlaamse overheid zorgt op haar beurt voor een extra korting van 1 euro waardoor de gebruiker nog slechts 1,15 euro per ontlening van maximum 24 uur betaalt. Dus: allemaal op de Blue-bike door Aarschot!

Voor wie de stad wil bezoeken met het NMBS-station als uitvalsbasis, maar niet direct een fiets ter beschikking heeft, kan Blue-bike een oplossing op maat bieden voor elke bestemming in en rond de stad. Een verplaatsing die je normaal met de auto doet omdat de eindbestemming iets te ver is van het station, kan op die manier toch met de trein in combinatie met de fiets. Je kan een Blue-bike fiets op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier ontlenen aan het Fietspunt in het station.

Sinds 2011 kan je in het fietspunt aan het station van Aarschot een Blue-bike ontlenen. Momenteel staan aan het station van Aarschot acht Blue-bikes ter beschikking.

Blue-bike wordt over het algemeen gebruikt voor sporadisch woon-werkverkeer, dienstverplaatsingen, familiebezoeken of een dagje shoppen.

Hoe een Blue-bike ontlenen?

Word online lid op www.blue-bike.be (12 euro/jaar) en ontvang je Blue-bike kaart binnen enkele dagen in de bus. Houd je Blue-bike kaart voor de sleutelautomaat aan het fietsuitleenpunt. Zo heb je meteen een fiets ter beschikking. Per kaart kunnen maximum twee fietsen worden ontleend. Breng de fiets(en) terug naar hetzelfde uitleenpunt binnen een termijn van 24 uur. De betaling gebeurt maandelijks na ontvangst van je rittenverbruik per mail.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?