Social media

Bewegwijzering wandelnetwerk de Merode gestart

Gepubliceerd op donderdag 23 april 2020
Op maandag 20 april gingen Toerisme Vlaams-Brabant en Regionaal Landschap Noord-Hageland van start met de bewegwijzering van de uitbreiding van wandelnetwerk de Merode in de steden Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem en Diest.

In een eerste fase worden houten palen geplaatst, welke vanaf mei voorzien worden van bewegwijzering. Er zullen de komende tijd dus meer palen met de typische wit-rode knooppuntbordjes in het landschap verschijnen. In het totaal komen er bijna 300 houten palen en 2000 bordjes bij, goed voor 170 kilometer nieuwe wandeltrajecten. Daarnaast zullen er ook 12 startplaatsen ingericht worden over het gebied. Om effectief je wandelingen te kunnen uitstippelen, zal je nog eventjes geduld moeten uitoefenen… Pas halverwege de maand juni zijn alle werken op terrein afgerond en wordt de gloednieuwe kaart gelanceerd. Op dat moment komen de trajecten ook op de online routeplanner en kan je op ontdekking gaan... 

Ook op het bestaande wandelnetwerk de Merode in Vlaams-Brabant zullen een aantal aanpassingen worden doorgevoerd. Dit zal tijdelijk voor wat verwarring zorgen als je zou gaan wandelen in het gebied. De trajecten die op de infoborden en op de routeplanner staan, zijn op dat moment ook tijdelijk niet meer accuraat. Je zal hinder ondervinden op het huidige wandelnetwerk de Merode tussen half mei en half juni. Met de lancering van de nieuwe kaarten en trajecten op de routeplanner half juni, zullen ook de aanpassingen op het bestaande netwerk zichtbaar worden.

Meer info?

Regionaal Landschap Noord-Hageland

Toerisme Vlaams-Brabant