Bewegen op Verwijzing

Aarschot organiseert samen met de zorgregio Demerland het project ‘Bewegen Op Verwijzing’. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners die te weinig bewegen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

‘Bewegen Op Verwijzing’ zet de 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico aan het bewegen. Huisdokters verwijzen patiënten door naar een coach die een beweegplan op maat samenstelt: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.

Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding. Het is de bedoeling dat de deelnemers nadien hun weg naar een actiever leven zelfstandig kan verderzetten.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting.

Bewegen Op Verwijzing in Aarschot

In Aarschot staat coach Leen Van Reeth voor je klaar. Zij is overtuigd van het project en gemotiveerd om mensen in beweging te zetten.

Voordelen van bewegen

De voordelen van bewegen zijn al meer dan eens bewezen: het is goed voor je gezondheid, je voelt je beter in je vel, je komt vaker buiten en je hebt meer sociaal contact. De verwijsbrief van de huisarts is dat duwtje in de rug dat velen nodig hebben om te starten en de begeleiding maakt dat patiënten het volhouden.

Meer info

www.bewegenopverwijzing.be

Leen Van Reeth:
0491 19 49 98
aarschot@bewegenopverwijzing.be

Bent u tevreden met de info op deze pagina?