Betonstort algemene funderingsplaat

Op woensdag 20 en vrijdag 22 februari stort de aannemer de algemene funderingsplaat van de toekomstige ondergrondse parking van het nieuwbouwproject De Torens.

Hij doet dat in twee fases omdat het om een enorme vloeroppervlakte gaat. De aannemer start telkens vroeg in de ochtend en eindigt tegen de avond op diezelfde dag. Aansluitend op de laatste betonstort wordt de vloer gepolierd. Hierdoor zal de aannemer ook nog op zaterdag 23 februari aan de slag zijn.

Betonstorten zorgen onvermijdelijk voor wat hinder. De bewoners in de directe omgeving werden hierover alvast geïnformeerd via een brief in de bus. Je kan deze brief herlezen onderaan de pagina.

Maatregelen tijdens de werken

De betonpomp is opgesteld op de parkeervakken langs de Leuvensestraat aan de kant van de werf. Op die plaatsen geldt een parkeerverbod. 

Tijdens de werken is er geen hinder voor doorgaand verkeer tussen de Leuvensesteenweg en de Bonewijk. Fietsers en voetgangers volgen de omleiding rond de werfzone. 

Ter hoogte van het kruispunt met de Orleanstoren (= toegang werfzone) zal de politie het werfverkeer in goede banen leiden. 

 

Bent u tevreden met de info op deze pagina?