Behaag je tuin 2023

Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023
Samenaankoop (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten en gratis klimaatbomen.

Samen met het Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw neemt de stad Aarschot opnieuw deel aan de campagne ‘Behaag Je Tuin’. Behaag Je Tuin is een samenaankoop van inheemse hoogstambomen, andere bomen, hagen, heggen, houtkanten en plantenpakketten.

Je kan je tuin op eenvoudige wijze klimaatbestendiger maken. Door aan te planten verbeter je de wateropname van je tuin en omgeving met diepwortelende bomen en struiken. Zo geniet je van het verfrissend airco-effect van een boom op een hete dag. Ook kleine (stads)tuinen maken een groot verschil: Het aanbod van bomen en haagpakketten is erop afgestemd.

Gratis klimaatbomen voor ontharders

Tot 15 oktober kunnen de Aarschottenaren streekeigen plantgoed bestellen om zo hun tuin te vergroenen. Bovendien kan iedere inwoner die zich extra inzet door een deel van de voortuin te ontharden, een gratis klimaatboom naar keuze krijgen. 

Plantgoed bestellen kan je vanaf 1 september via de website www.behaagjetuin.be. Ook voor een klimaatboom kan je terecht op deze website.

Tot en met 15 oktober kan je hier kiezen uit een ruim aanbod van planten: klimaatbomen, bijvriendelijke bomen, hoogstam(fruit)bomen, gemengde pakketten voor hagen, bloesem- en bessenheggen, houtkanten, klimplanten, wilgenpoten…

Het plantgoed kan je op zaterdag 9 december 2023 gratis afhalen aan de stadswerkhallen op het industrieterrein van Aarschot.

Praktisch

  • Bestelling plaatsen doe je via www.behaagjetuin.be
  • De kortingscode (bij ontharding) is RLNH_AAR_2023
  • Het afhaalmoment vindt plaats op zaterdag 9 december tussen 8 en 12 uur in de stadswerkhuizen (Gaston Geenslaan 16, Aarschot)
  • Plant je groen plekje en genieten maar!

Meer info

Surf naar www.behaagjetuin.be of neem contact op met het Regionaal Landschap Noord Hageland vzw, tel. 0492 73 48 09 of via haag@rlnh.be.