Social media

Bomenwandeling in het Hagelands Bos (Tienbunderbos)

In het kader van de Week van het Bos 2018 (initiatief van het Agentschap voor Natuur en Bos) organiseert Natuurpunt Aarschot een bomenwandeling in het Hagelands Bos - Tienbunderbos. Tijdens deze wandeling wordt er aandacht geschonken aan het gebruik van bomen en hun hout, vroeger en nu. Door het verdwijnen van oude ambachten verminderde de kennis over het gebruik van de verschillende ...

In het kader van de Week van het Bos 2018 (initiatief van het Agentschap voor Natuur en Bos) organiseert Natuurpunt Aarschot een bomenwandeling in het Hagelands Bos - Tienbunderbos.
Tijdens deze wandeling wordt er aandacht geschonken aan het gebruik van bomen en hun hout, vroeger en nu. Door het verdwijnen van oude ambachten verminderde de kennis over het gebruik van de verschillende houtsoorten.
Waarom worden stelen van es gemaakt en niet van eik? Welk hout was bestemd voor de meubelmakers? Wat kan je doen met de schors van een berk? ...
Daarnaast belichten we de relatie tussen de boomsoorten en hun volksnaam. Wat is een 'vuilboom', 'venijnboom' of 'boksboom', ... zijn het soort vragen waarop we een antwoord geven.
Tenslotte verduidelijken we de omvorming naar een meer natuurlijk bos.

Stevig wandelschoeisel is aangeraden, niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Info

Wanneer

Waar

Domein Tienbunders

Organisatie

Natuurpunt Aarschot