Dit is een UiTPAS evenement. One (wo-)man show - VOX Muziektheater (NL)

One (wo-)man show is de nieuwste theaterproductie van VOX Muziektheater, waarin historische kennis over castraten wordt gecombineerd met actuele discussies over gender. Linde Schinkel neemt je mee op een intrigerende reis met objecten, zang en barokmuziek, en creëert zo een explosieve combinatie van barokke zang, elektronische muziek van Strijbos & Van Rijswijk, en live stemmanipulatie....
One (wo-)man show is de nieuwste theaterproductie van VOX Muziektheater, waarin historische kennis over castraten wordt gecombineerd met actuele discussies over gender. Linde Schinkel neemt je mee op een intrigerende reis met objecten, zang en barokmuziek, en creëert zo een explosieve combinatie van barokke zang, elektronische muziek van Strijbos & Van Rijswijk, en live stemmanipulatie. Tijdens de voorstelling manipuleert Linde haar stem elektronisch om objecten- en poppenspel te ondersteunen en zo een diepere dimensie te geven aan zang en objectenspel.


 De voorstelling gaat over meer dan alleen de verbazingwekkende zangtechniek van castraten. Linde onderzoekt tijdens de voorstelling het fascinerende thema's gender en castraten en hoe deze thema's gerelateerd zijn aan de hedendaagse gedachten over genderidentiteit. One (wo-)man show is nog in ontwikkeling, waarbij Linde onderzoek doet met verschillende objecttheatermakers en operaregisseurs om de unieke combinatie van barokke zang en objectenspel verder uit te diepen. De eindregisseur voor de voorstelling is nog niet bekend.


 Laat je meeslepen door de betoverende barokmuziek, live stemmanipulatie, en de boeiende thema's van gender en castraten. VOX Muziektheater presenteert een work in progress van One (wo-)man show tijdens Boze Wolf. Mis het niet!


 


Â

Info

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Kansentarief 23/24 - 2,4 euro, Kansentarief met UiTPAS Aarschot - 2,4 euro

Organisatie

CC Het Gasthuis

Filter op categorie