Dit is een UiTPAS evenement. Prins Arthur V - FroeFroe (BE)

Met "Hele Verhalen Voor Een Halve Soldaat" heeft Benny Lindelauf een zoveelste juweeltje in de jeugdliteratuur afgeleverd. Na het bekroonde "Tortot" is deze verhalenbundel het minstens zo sterke vervolg. Al de verhalen is dit boek zijn heerlijk taalvirtuoos, fantasievol, speels en toch pakkend. Als figurentheater spreekt één verhaal ons in het bijzonder aan: "De Terugkeer van Pri...
Met "Hele Verhalen Voor Een Halve Soldaat" heeft Benny Lindelauf een zoveelste juweeltje in de jeugdliteratuur afgeleverd. Na het bekroonde "Tortot" is deze verhalenbundel het minstens zo sterke vervolg. Al de verhalen is dit boek zijn heerlijk taalvirtuoos, fantasievol, speels en toch pakkend.Als figurentheater spreekt één verhaal ons in het bijzonder aan: "De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde". Een keihard verhaal over de minst sympathieke poppenspeler ooit. Een bezeten marionettist die ondanks  verregaande reuma in zijn handen nog een laatste keer wil schitteren op â??Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes.â?, in aanwezigheid van de keizer zelf. Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn. 

Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.â??De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfdeâ? is een mooi en intrigerend verhaal met schitterende sprookjesachtige karakters en een verrassend plot. Het baadt in een macabare sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie.


Joost Van den Branden van Theater Tieret liet zijn talent als schrijver reeds meermaals zien bij zijn eigen gezelschap maar ook bij ons in "Labyrint". Nu bewerkt hij, in een coproductie tussen Froe Froe en Tieret, het verhaal van Arthur, de beste poppenspeler ter wereld (volgens hemzelf en zijn moeder). Samen maken we hiervan een verrassende en poëtische voorstelling, die ruikt naar Pulicinella met een vleugje kaneel.Heerlijk, onversneden figurentheater met een absolute topcast.


Â

Info

Wanneer

Prijs

€ 14,00
-12 jaar - 6,00 euro, Kansentarief 23/24 - 2,8 euro, Kansentarief met UiTPAS Aarschot - 2,8 euro

Organisatie

CC Het Gasthuis

Filter op categorie