Dit is een UiTPAS evenement. War of the Beasts and the Animals - Zuidpool

Zuidpool verrast met een muzikale performance vol poëzie, samples en slam. Vijf actrices rappen en raven in een hels tempo, gedreven door een beatmaster, doorheen een serie suggestieve werelden, sferen en soundscapes. Samen geven ze stem aan gedichten van Maria Stepanova, één van de meest kritische en gelauwerde Russische auteurs van dit moment War of the Beasts and the An...
Zuidpool verrast met een muzikale performance vol poëzie, samples en slam.


Vijf actrices rappen en raven in een hels tempo, gedreven door een beatmaster, doorheen een serie suggestieve werelden, sferen en soundscapes.


Samen geven ze stem aan gedichten van Maria Stepanova, één van de meest kritische en gelauwerde Russische auteurs van dit moment


War of the Beasts and the Animals is een audiovisueel 21ste-eeuws vitaal anti-oorlogspamflet. Deze performance choreografeert en verklankt Maria Stepanovaâ??s langere gedichten â??Spoliaâ?? (2014), â??War of the Beasts and the Animalsâ?? (2015) en â??The Body Returnsâ?? (2018), die ze schreef naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne, de annexatie van de Krim en de immense onwetendheid en onverschilligheid die daarbij leefde onder de Russische bevolking.


Stepanovaâ??s poëzie is een splinterbom van vrijelijk gemuteerde citaten uit vroeg en recent verleden, twisted samples uit film, media, politieke redes, liederen, wereldliteratuur en poëzie. War of the Beasts and the Animals detoneert ze live voor je ogen en laat ze in je gezicht ontploffen.


â??Poëzie in tijden van oorlog? In dit explosieve rapconcert vóél je waarom het broodnodig is.â? ****(DE STANDAARD)


â??Geef deze mensen een concertzaal, en vlug.â? ****(DE MORGEN)

Info

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Kansentarief 23/24 - 3,2 euro, Kansentarief met UiTPAS Aarschot - 3,2 euro

Organisatie

CC Het Gasthuis

Filter op categorie