Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be! Programmeren in Minecraft Education met CodeFever in Aarschot – MineCrafters Level 1 (10-12 jaar)

Welkom op het gevorderden-niveau! We gaan aan de slag met Minecraft Education! Dat is niet hetzelfde als het populaire spel dat je kind misschien thuis op de computer heeft staan. Microsoft heeft dit programma gelanceerd in mei 2017 om kinderen wereldwijd te leren programmeren. Het is enkel beschikbaar voor het onderwijs. Het is nog véél cooler dan de gewone Minecraft natuurlijk! ;...
Welkom op het gevorderden-niveau!

We gaan aan de slag met Minecraft Education! Dat is niet hetzelfde als het populaire spel dat je kind misschien thuis op de computer heeft staan.

Microsoft heeft dit programma gelanceerd in mei 2017 om kinderen wereldwijd te leren programmeren. Het is enkel beschikbaar voor het onderwijs.

Het is nog véél cooler dan de gewone Minecraft natuurlijk! ;-)

In dit eerste MineCraft-level leren we denken in een 3D-omgeving en werken met coördinaten zoals de X-, Y- en Z-as.

Een unieke kans voor je codeur om dit op jonge leeftijd onder de knie te krijgen! Ook in de wiskundelessen later zal deze kennis erg van pas komen.

Eerst passen we de gekende programmeertechnieken en -concepten toe (sequentie, decompositie, iteraties, conditionele logica, signalen, variabelen, methodes met parameters, lijsten) in Minecraft Education Code Builder.

Hierna leggen we ook de link tussen computationele concepten en een programmeertaal (JavaScript).

Voor deze reeks is voorkennis nodig. Je kind moet minstens de volgende concepten beheersen: decompositie, sequentie, iteraties (drie lussen), conditionele logica, signalen, variabelen, methodes en parameters, lijsten, coördinaten, negatieve getallen en scrolling.

Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt. Is je kind jonger dan 14? Dan krijg je een fiscaal attest van 15,70 euro per les. Per reeks van 10 lessen maakt dat een totaal fiscaal voordeel van 157 euro.

Past het niet om aan te sluiten bij één van onze groepen? Wat jammer, maar je kan ook alles online doen op eigen tempo. Ontdek zeker ons aanbod online lessenreeksen met 100 euro korting. Opgelet: hiervoor is geen fiscaal voordeel beschikbaar.

Info

Wanneer

Prijs

€ 265,00

Tickets

Organisatie

CodeFever VZW

Filter op categorie