Dit is een UiTPAS evenement. Cursus Linux - Yvo Brasseur

Maak kennis met Linux, een opensource besturingssysteem voor computers. Het systeem is gebaseerd op een filosofie die zegt dat software en ideeën vrij gedeeld moeten kunnen worden. Er wordt steeds afgewisseld tussen theorie en praktijk, mee bepaald door de vragen van de deelnemers. Er is geen strikte agenda maar de volgende punten worden behandeld: Wat zijn Vrije Software en GNU/Lin...
Maak kennis met Linux, een opensource besturingssysteem voor computers. Het systeem is gebaseerd op een filosofie die zegt dat software en ideeën vrij gedeeld moeten kunnen worden.


Er wordt steeds afgewisseld tussen theorie en praktijk, mee bepaald door de vragen van de deelnemers. Er is geen strikte agenda maar de volgende punten worden behandeld: Wat zijn Vrije Software en GNU/Linux? Wat is een GNU/Linux distributie? Hoe kies en installeer ik een GNU/Linux bestuurssysteem? Hoe pas ik mijn systeem aan aan mijn eigen voorkeuren? Hoe activeer ik WIFI en printers? Hoe ga ik om met â??geslotenâ?? hardware? Hoe installeer ik extra pakketten/applicaties? Hoe werk ik veilig van op afstand op een andere PC? Welke alternatieven zijn er voor â??niet-vrijeâ?? programmaâ??s zoals Word, Excel, Powerpoint, Zoom, Google Search, enz..? Hoe werk ik met â??niet-vrijeâ?? formaten zoals .doc, .ppt, .xls ...? Hoe werk ik met de commandolijn?

Info

Wanneer

Prijs

Gratis
Kansentarief voor UiTPAS Aarschot: € 0,0

Waar

Organisatie

CC Het Gasthuis

Filter op categorie