Social media

Filocafé

Vzw Zin Filocafé Samen filosoferen op café. Verwacht geen lezingen over filosofie. In het Filocafé komen mensen bij elkaar om samen te filosoferen. Uitgangspunt van een avondje filocafé is een filosofische vraag die we samen kiezen (Hoe vrij zijn wij?, Bestaan er slechte mensen?...) Daarna gaan we op zoek naar argumenten en fundamenten van de verschillende overtuigingen. We toetsen onze mening ...
Vzw Zin
Filocafé

Samen filosoferen op café. Verwacht geen lezingen over filosofie. In het Filocafé komen mensen bij elkaar om samen te filosoferen. Uitgangspunt van een avondje filocafé is een filosofische vraag die we samen kiezen (Hoe vrij zijn wij?, Bestaan er slechte mensen?...) Daarna gaan we op zoek naar argumenten en fundamenten van de verschillende overtuigingen. We toetsen onze mening af bij mekaar, voeren een open dialoog en gaan op zoek naar een antwoord op de vraag. Het streven naar inzicht staat centraal, niet het gelijk hebben!


Denken is gratis! Een filosofisch café is telkens anders, wordt gemaakt door de deelnemers en begeleid door een ervaren gespreksleider van vzw Zin. Achtergrondkennis is niet vereist, enkel de zin en een open geest om samen na te denken! Iedereen kan vrij langskomen en aansluiten.


 

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

CC Het Gasthuis Aarschot

Filter op categorie