Dit is een UiTPAS evenement. Het kraakpand - Theater Stap

Voor hun vijftigste jubileumproductie haalt Theater Stap alles uit de kast! Tijdens één avond maak je kennis met het avontuurlijke kunstparcours van het gezelschap in al zijn facetten. Bij een jubileumvoorstelling zoekt een gezelschap vaak een stuk uit dat hen typeert, een voorstelling die echt laat zien waar het gezelschap mee bezig is, waar het voor staat. Ook Theater Stap keek ter...
Dit evenement is wellicht geannuleerd omwille van preventieve coronamaatregelen
Voor hun vijftigste jubileumproductie haalt Theater Stap alles uit de kast! Tijdens één avond maak je kennis met het avontuurlijke kunstparcours van het gezelschap in al zijn facetten.

Bij een jubileumvoorstelling zoekt een gezelschap vaak een stuk uit dat hen typeert, een voorstelling die echt laat zien waar het gezelschap mee bezig is, waar het voor staat. Ook Theater Stap keek terug naar de voorbije 49 voorstellingen en naar het parcours dat de voorbije 35 jaar werd afgelegd. Om dan te beseffen: er is juist niets typisch.

Repertoiretheater, experimentele dans, voorstelling met bekende gezelschappen, kleine stukjes voor beperkt publiek, kortfilm, televisie, eigen creaties, gastregisseurs. Het was er allemaal. Stap zag wel enkele constanten: de authenticiteit van de spelers, passie en vakmanschap staan steeds voorop.

Voor deze 50e voorstelling gaat Stap geen avontuur uit de weg; het gezelschap kraakt het cc en vult de avond met een mix van theater, dans, muziek, film, beeldende kunst en alles daarbuiten. Theater Stap creëert een plek waar je kan genieten van verschillende korte stukjes, gemaakt en gebracht door mensen met een mentale beperking. Een plek die weggaat van het gegeven â??kijken en bekeken wordenâ?? en artiesten met een mentale beperking net zo dícht mogelijk bij het publiek brengt.

Aan de bar is er tijd voor een babbel, is er ruimte voor een Schotse dans in het Japans en prettig gestoorde flash mobs. Vanuit dit meetingpoint stippel je, op je eigen tempo, een parcours uit. Sfeer en gezelligheid vormen de rode draad van deze feestelijke avond.


 

Info

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Vriendenprijs 20/21 - 10,00 euro
Kansentarief voor UiTPAS Aarschot: € 2,8

Waar

Organisatie

CC Het Gasthuis

Filter op categorie