Dit is een UiTPAS evenement. Klassiek Revisited - Stijn Kolacny

Stijn Kolacny speelt al sinds zijn kinderjaren klassieke piano. Samen met zijn broer Steven maakte hij als vierhandig pianoduo verschillende internationaal bekroonde albums met muziek van o.a. Antonin Dvorak en Johannes Brahms. In de voorstelling Klassiek Revisited speelt Stijn zelf piano. Hij laat zich op het podium vergezellen door vier strijkers en een gitarist. De muziek wordt subt...
Stijn Kolacny speelt al sinds zijn kinderjaren klassieke piano. Samen met zijn broer Steven maakte hij als vierhandig pianoduo verschillende internationaal bekroonde albums met muziek van o.a. Antonin Dvorak en Johannes Brahms. 
In de voorstelling Klassiek Revisited speelt Stijn zelf piano. Hij laat zich op het podium vergezellen door vier strijkers en een gitarist. De muziek wordt subtiel ondersteund door live electronica, een intieme lichtshow en sfeervolle videoprojecties van de Aarschotse kunstenaar Karl Verlinden. Teksten van Stijn zelf, geredigeerd door Eva Berghmans (journalist voor De Standaard), en geïllustreerd door ontwerpster Cindy Van Briel, eveneens uit Aarschot, vormen de rode draad.
Klassiek Revisited gaat op zoek naar de relevantie van klassieke muziek anno 2021.
Komen aan bod: post-klassieke herinterpretaties van bekende stukken, zoals De vier jaargetijden van Vivaldi, gehercomponeerd door Max Richter. Of The Chopin Project: een nocturne van Frédéric Chopin met nieuw gecomponeerde, melancholische strijkerspartijen van Olafur Arnalds. Of de bekende suites voor cello van Johann Sebastian Bach, herwerkt door Peter Gregson.
Dromerige pianomuziek van Nils Frahm, het bloedstollend mooie Orphée van Jóhann Jóhansson,… geen gebrek aan repertoire voor een sfeervolle avond. Muziek van een verstilde schoonheid. Een intieme avond die het jachtige, moderne leven doet vertragen en even op pauze zet.

Info

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Kansentarief voor UiTPAS Aarschot: € 3,6

Organisatie

CC Het Gasthuis

Filter op categorie