Comp. Marius

Comp. Marius The Sunshine Boys Vertaling van de klassieker uit 1972 van de Amerikaanse “King of Comedy”, Neil Simon. Twee oude komieken. Bijna een halve eeuw traden ze op als het komische duo in 'De Sunshine Boys'. Ze waren een levende legende. Maar toen hield de ene er mee op, en ging bij de andere het licht uit. In een ultieme verzoeningspoging wordt de legendarische dokterssketch...
Comp. Marius
The Sunshine Boys

Vertaling van de klassieker uit 1972 van de Amerikaanse “King of Comedy”, Neil Simon.


Twee oude komieken. Bijna een halve eeuw traden ze op als het komische duo in 'De Sunshine Boys'. Ze waren een levende legende. Maar toen hield de ene er mee op, en ging bij de andere het licht uit. In een ultieme verzoeningspoging wordt de legendarische dokterssketch nog éénmaal gespeeld, live voor tv. En dan komt al het oude zeer terug naar boven. 


'De Sunshine Boys' wordt na 15 jaar opnieuw gespeeld en hoort thuis in het rijtje komedies dat Comp. Marius zowel op locatie als in de zaal speelt; het rijtje boulevardkomedies in kleine bezetting van de bovenste plank. 


'The Sunshine Boys' (1972) is één van de 38 toneelstukken van de hand van de Amerikaanse auteur Neil Simon (°1927, New York). In Amerika is hij na William Shakespeare de meest gespeelde toneelauteur en wordt hij de 'King of Comedy' genoemd. Waas Gramser en Kris Van Trier maakten een vertaling, gebaseerd op Neil Simons theatertekst en het scenario van de gelijknamige film uit 1975. 


'De Sunshine Boys' is, in vergelijking met de locatie- en openluchtprojecten van Comp.Marius, een eenvoudig te monteren voorstelling. Met enkele rekwisieten en een papieren decor wordt er heen en weer geswitcht tussen het appartement van Willie Clark, de televisiestudio en de artiestenloge. De voorstelling ging in première in 2006 in het toenmalige decoratelier van Comp.Marius en kan in quasi elke zaal gespeeld worden. 

Info

Wanneer

Prijs

€ 15,00

Organisatie

Het Gasthuis

Filter op categorie