Kamagurka

Al te vaak wordt er door allerlei lieden geopperd dat er grenzen zijn aan de humor. In deze show zet Kama die redenering voor paal door te stellen dat er vooral grenzen zijn aan de ernst. Dit doet hij door er een interactieve voorstelling van te maken, waarbij hij de reacties van het publiek als vliegwiel voor de show gebruikt. Aan de hand van suggesties, vragen en opmerkingen uit d...
Al te vaak wordt er door allerlei lieden geopperd dat er grenzen zijn aan de humor. In deze show zet Kama die redenering voor paal door te stellen dat er vooral grenzen zijn aan de ernst.


Dit doet hij door er een interactieve voorstelling van te maken, waarbij hij de reacties van het publiek als vliegwiel voor de show gebruikt. Aan de hand van suggesties, vragen en opmerkingen uit de zaal bre

Al te vaak wordt er door allerlei lieden geopperd dat er grenzen zijn aan de humor. In deze show zet Kama die redenering voor paal door te stellen dat er vooral grenzen zijn aan de ernst.


Dit doet hij door er een interactieve voorstelling van te maken, waarbij hij de reacties van het publiek als vliegwiel voor de show gebruikt. Aan de hand van suggesties, vragen en opmerkingen uit de zaal brengt Kama een wervelende voorstelling met teksten uit zijn dagboek, geheugen en instant improvisatie.


Al de grote en de kleine problemen van nu passeren de revue en worden door de genadeloze Kamagurkiaanse mangel gedraaid, om op het einde te stoten op de échte grenzen van de ernst…


Langzaamaan worden de grappen scherper, platter (wie seksuele toespelingen schuwt, is bij Kamagurka duidelijk aan het verkeerde adres) en harder, totdat hij zich even met een kleine blik en een terloopse (semi-valse) glimlach tot het publiek wendt en constateert: 'Ja, dát is de lach waar ik naar op zoek was'. Het is diezelfde lach waarnaar de redactie van Hara Kiri bij diens lezers ook steeds op zoek was, een lach die de redactie van Charlie Hebdo uiteindelijk fataal is geworden.


Hoe groot ben je als absurdist op een podium, wanneer je de lach waar je naar op zoek bent in één pennenstreek of zin weet te verstommen, om hem tegelijkertijd in de onderbuik weer terug te laten keren? Een hele grote. Dan heb je de grenzen van de ernst bereikt. (cabaret.nl – Marnix Langeveld)

Info

Wanneer

Prijs

€ 18,00

Organisatie

Het Gasthuis

Filter op categorie